Kultúra

2017.01.11. 20:50

Jubiláló előadás

Veszprém - Máté Péter születésnapja kapcsán a Pannon Várszínház újra műsorra tűzi az Egy darabot a szívemből című musical-ősbemutatót. Az ünnepi előadás február 3-án, pénteken este lesz a Hangvillában.

Kutasi Zsófia

A Máté Péter hetvenedik születésnapja alkalmából újra műsorra tűzött, Egy darabot a szívemből című előadás is jubilál; a várszínház művészei jelenleg az ötvenedik előadásra készülnek.

A Pannon Várszínház bérletszünetben viszi színre újból a produkciót. Az ünnepi előadással a teátrum egyben tiszteleg az egykori énekes, dalszerző munkássága előtt.

A történet a '60-as évek Magyarországán játszódik
Fotó: Penovác Károly

Az Egy darabot a szívemből című darabban Máté Péter és S. Nagy István feledhetetlen slágerei csendülnek fel. A dalok biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát. A szövegkönyvet Gém György és Vándorfi László írta. A Hull az elsárgult levél című dal zeneszerzője Malek Miklós.

A történet a '60-as évek Magyarországán játszódik. Féltő szülők, bulis haverok, egy öreg lemezárus, szerelmek, csalódások repítik őket alacsony ívű pályákon. A vasfüggöny útjukat állja. Egyikük végül a szabadságot választja , másikuk kalandvágyból itthon marad .

Szétszakadt barátság, szétszakadt szerelem, egy szárnyavesztett nemzedék érzései, a fiatalság energiái, fékezhetetlen humora és élni akarása vezetik hőseinket - áll a produkció ajánlójában.

A népszerű darabot élő- zenével, új hangszerelésben játsszák a Pannon Várszínház művészei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!