Kultúra

2015.08.26. 08:47

Képek az elhurcolt szombathelyi zsidóság történetéből

Szombathely – A Szombathelyi Zsidó Hitközség invitálja a közönséget augusztus 27-én 17 órára a Zsidó Kultúra Házába (Zrínyi utca 17.), ahol megnyílik a Szemtől szemben – Képek az elhurcolt szombathelyi zsidóság történetéből című állandó kiállítás.

Ölbei Lívia

A vendégeket köszönti: Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, a kiállítást megnyitja: Takács Szabolcs Ferenc európai uniós ügyekért felelős államtitkár, a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség soros magyar elnökségének miniszteri biztosa, a kiállítás fővédnöke. Beszédet mond: dr. Puskás Tivadar polgármester, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója, Szántó Imréné dr. Balázs Edit, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem egyetemi docense.

Szemtől szemben-katalógus, egy kutatás fontos állomása Fotó: Unger Tamás

Kelbert Krisztina, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum Történettudományi Osztályának vezetője, a kiállítás rendezője. Közreműködnek: Grünwald Dávid, Horváth Dániel, Kelemen Zoltán és Kiss Mari – a WSSz művészei –, Völgyi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!