Kultúra

2015.11.28. 08:26

Ki a legügyesebb körmendi mesemondó? - Nyolcvan mesét mondott el nyolcvan gyerek

Az egér farkincája és A félig nyúzott bakkecske bizonyult a legjobbnak. Nyolcvan kisiskolás mérte össze az erejét mesemondásban.

Budai Dávid

A Faludi Ferenc Könyvtár, a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával mesemondó versenyt hirdetett: Mesélő könyvtár címmel. A versenyre egy szabadon választott népmesével lehetett nevezni. Mecsériné Doktor Rozália könyvtárvezető szerint szerencsére a gyerekek nagyon szeretik a meséket, és ez nagyon jó, hiszen a mesén keresztül lehet megszeretni az irodalmat is. Éppen ezért fontos, hogy a kicsiknek olvassanak mesét a szüleik.

Fotó: Szendi Péter

A zsűri abban a szerencsés helyzetben volt, hogy egymás után nyolcvanat is meghallgathatott, hiszen a mesemondó maratonra nyolcvan alsó tagozatos diák jelentkezett. A versenyt két korcsoportban hirdették meg, külön indultak az első és második osztályosok és külön a harmadik-negyedik osztályosok.

Mint megtudtuk, az értékelés szempontjai elsősorban a felkészültség és az előadásmód volt. Így az első csoportban az első helyet a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola második osztályos tanulója, Szekér Johanna Erika szerezte meg: Az egér farkincája című mese előadásával. A második korcsoportban pedig a körmendi Kölcsey Utcai Általános és Művészeti Iskola harmadik osztályos tanulója, Farkas Júlia: A félig nyúzott bakkecske című meséjével győzött. Természetesen egyetlen gyerek sem távozott üres kézzel a versenyről és ez vonatkozott a zsűrire is, akik rengeteg szép élménnyel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!