Kultúra

2017.03.06. 19:25

Törésteszt Szabó T. Annával

Szombathely - Kedden 18 órakor Szabó T. Annával folytatódik a WSSZ Kötelező olvasmány sorozata. A mára rendelt lecke a ma prózaíróként is számontartandó költő friss kötete, a Törésteszt.

Ölbei Lívia

Mert: Fejben dől el, de kinek a fejében? Meghaladni önmagunkat, kilépni, kinyúlni, elérni, húzz bele, a mi lányunk az ott az elején, igen, szinte ott van már, miénk a győzelem, de kié?

Vagyis: Mi minden fér egy kapcsolatba? Mit lehet kibírni, hogy lehet kibírni, ki győz le kit? Lehet-e birtokolni valakit anélkül, hogy megtörjön, vagy beletörődjön abba, amin nem mer változtatni? A test törékeny, a test erős. Vágy és harag, nő és férfi. Itt és most. A szereplők ismerősek, mégis különös fénytörésben látunk rájuk, ahogy a szerelem és a lemondás határán kibeszélik a titkaikat, végre kimondják a vágyaikat, vagy lelepleződnek a hazugságaik.

Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. (Nemrég olvashattuk csodás japános meséjét, azért az se gyerekjáték.) A Törésteszt novellái kíméletlenül és együttérzően szólnak a magányról, a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról, a szenvedélyről és a szeretetről. A WSSz stúdiószínpadán tehát a mai vendég: Szabó T. Anna. (Érettségizett a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban; hol máshol?) Aki kérdez: Lévai Balázs. Aki házigazdaként szokás szerint közreműködik: Jordán Tamás, a WSSZ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!