Kultúra

2017.08.14. 17:30

Közös paraván készült a vasvári képzőművészeti alkotótáborban

VASVÁR - Hat művész csaknem ötven alkotást készített az egy hét alatt. Negyedik alkalommal szervezett a város képzőművészeti alkotótábort.

Pogács Mónika

- A koncepció idén az volt, hogy egy paravánt díszítsünk közösen, hogy az a jövőben a Nagy Gáspár Kulturális Központban is hasznosítható legyen. Emellett szabad alkotói lehetőséget kapott mindenki, elsősorban helyi témákat feldolgozva - mondta el Nádler László. A festőművésztől származott négy éve a tábor gondolata, a szervezést azonban mára átadta a városnak. Ő kizárólag alkotóként vett részt idén a programban.

A művészek közös munkája a díszített paraván Fotó: Pogács Mónika

- Megítélésem szerint az idei szakmai együttlét talán négy év összevetésében az egyik legjobb volt. Egymást inspiráltuk, lendületet adtunk a másiknak. Összeforrt csapat lett a mienk - értékelte az oszkói galériatulajdonos az egy hetet. A művészeti technikák között a rajzolás, a filc, a ceruza, az olaj, a pasztell és az akvarell is szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!