Kultúra

2014.05.08. 09:25

Labdák a színházban

Szombathely - Jó szezon volt, jó szezon lesz , von mérleget és jelzi a jövőt Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

Ölbei Lívia

Pénteken 19 órakor kezdődik az évad utolsó nagyszínpadi előadásának premierje az Akacs 7-ben: Mohácsi János Caragialét rendez. Az előadások telt házakkal mennek, a 2013/14-es évad több produkciója (például A dzsungel könyve) a következő évadban is műsoron marad. A színháznak mindent összevetve 7800 bérletese van, és Jordán Tamás reméli, hogy ez a szám csak növekszik. A 2014/15-ös évad műsorterve a sokféle nézői igény, érdeklődés figyelembevételével készült: Az a legnehezebb és legfontosabb, hogy a közönség elégedett legyen. De az is legalább ilyen fontos szempont, hogy a színészek úgy érezzék, megkapják a pöttyös labdájukat.

A 2014/15-ös évad összesen nyolc bérletes előadást ígér. A két őszi nagyszínpadi produkció az Én és a kisöcsém című operett-őrület Koltai Róberttel és A hülyéje című Feydeau-bohózat Réthly Attila rendezésében. Az őszi kamaratermi produkciók: Dosztojevszkij Szelíd teremtés című elbeszélésének színpadi átirata Ivo Krobottal és Pintér Béla Parasztoperája Mohácsi-rendezésben. Tavasszal a nagyszínpadon jön a Hosszú út az éjszakába (O' Neill, Szabó Máté-rendezés és a Sweet Charity című vígjáték, Béres Attila-rendezésben. A tavaszi kamaraprodukciók: A király mulat, Valló-rendezés, valamint a Weöres-drámapályázat nyertese: Székely Csabától a Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédia, Béres Attila-rendezésben. Béres Attila ezentúl a WSSz főrendezőjeként is működik.

A társulatból öten távoznak, viszont gyakorlatra érkezik hat színiegyetemista Kaposvárról. (Aki a Három nővér-vendégjátékot látta, izgalommal várja őket.) A WSSz-hez szerződött Bánfalvi Eszter, ő lesz a bérleten kívüli Makrancos Kata címszereplője, Alföldi Róbert rendezésében. Czukor Balázs jövőre Hamletet rendez.

A Thea-Térben még az idén nyáron kertmozi várható klasszikusokkal, jön a Karneválszínház is, sok nevetéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!