Kultúra

2017.06.21. 18:15

Csütörtökön bluesnap: sztárokat vonultat fel a Lamantin

Napok óta a jazzmuzsika lázában ég a megyeszékhely. Csütörtökön délután 18 órától a lágyabb blueszene szerelmeseinek kínál emlékezetes perceket a Lamantin Jazz Fesztivál.

Tersztyánszky Krisztina

A főtéri jazzsátorban az előzenekarok után az egyik legismertebb hazai szájharmonikás, Pribojszki Mátyás lép fel zenekarával. Egyéni muzsikájuk alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel. A band után Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor, az egyedülálló módon a blues hazájában is elismert magyar gitáros csap a húrok közé. A Magyarországon ritkán látható-hallható művész ezúttal a tradicionális blues kötöttségeitől távolodva, saját hangzású modern produkcióval mutatkozik be a szombathelyi közönségnek. A csütörtöki koncertek sorát az osztrák Hammond-orgonista fenegyerek, Raphael Wressnig zárja, ezúttal saját zenekarával, a The Soul Gift Banddel. A blues, funk, soul és jazz elemeit tökéletesen keverő zenéje mellé forró hangulatra, hatalmas show-műsorra is számíthatnak a koncertre látogatók.

Pribojszki Mátyással és zenekarával is találkozhatunk
Fotó: Lamantin

Pénteken ismét a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja lesz a helyszín. Az amerikai születésű, olasz Agostino Di Giorgio és triója uralja a színpadot a nyolc órai előzenekari muzsikák után.

A 18., egyhetes Lamantin Improvizációs Tábor zárókoncertjét szombaton 13 órától a Zsinagóga udvarban hallhatják a jazzrajongók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!