Kultúra

2016.07.22. 16:16

Másként láttatja a várost – Rocco Turi Szombathelyről készített mesés képeket

Az olasz képzőművész, Rocco Turi munkásságát nem először csodálhatja meg a szombathelyi közönség. Most különleges tárlata nyílt a képtárban: külön Szombathelynek ajánlotta a képeket.

Vadas Krisztina

Mindennap rójuk a vasi megyeszékhely utcáit. Ki gyalogosan, ki járművel. Itt élünk a város falai közt, így nekünk az apró részletek már fel sem tűnnek. Nem úgy Rocco Turinak, aki több évtizede, minden nyáron ellátogat Szombathelyre. Ő a legkülönlegesebb oldaláról, elcsodálkoztató részleteit kiemelve mutatja meg a várost.

Az olasz művész Szombathely városának ajánlva című kiállításán a történelmi és a modern Savaria iránti rajongását mutatja be. Most kiállított fotói munkásságának egészét foglalják össze. Rocco Turi a Szent Márton-emlékévhez kötődő fotókat is hozott, de legkülönlegesebb képei mégis a Csónakázótóról készültek. Horizontálisan tükrözött fotóin Szombathely zöld szívének élővilága mint totemoszlop jelenik meg a falakon.

A kiállítás megnyitóján dr. Puskás Tivadar polgármester elismerő oklevéllel jutalmazta a művészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!