Kultúra

2015.05.27. 16:36

Misi megy - POSzT-bemelegítés június elsején

Terítéken a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó: ahogy arról már beszámoltunk, a szombathelyi Vitéz Mihály nem bojkottál, viszont a POSzT-fellépések előtt itthon még bemelegít egy kicsit.

Ölbei Lívia

A XV. POSzT versenyprogramjában ott van a szombathelyi Weöres Sándor színház Székely Csaba-ősbemutatója, a Vitéz Mihály is. Béres Attila rendezését június 8-án és 9-én este láthatja a pécsi közönség. Csak előbb hazai pályán tart edzést a társulat: a bérletes széria véget ért, de június elsején 19 órától ismét a Márkus Emília Terem színpadán a Vitéz Mihály, a címszerepben Bajomi Nagy Györggyel.

Az első Vitéz Mihály szerepében: Bajomi Nagy György (Fotó: Szendi Péter)

A politikai megosztottság a színházi szakmát sem kerülte el, a jubiláló POSzT előkészítését botrányok kísérték, több társulat lemondta a versenyszereplést. A színházi fesztiválon (június 9-én) beszélgetést rendeznek „Terítéken a POSzT” címmel, Gáspár András moderálásával. A meghívottak között van az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Jordán Tamás (mint ötletgazda és alapító), Simon István, Kőhalmi Andrea, Stenczer Béla, Rázga Miklós, Márta István, Pécs megyei jogú város, a versenyprogram válogatói az utóbbi három évben, valamint a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság képviselői. A tét maga a Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagy talán annál is több.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!