Kultúra

2015.07.02. 16:44

Munkakedvükről híresek a pápociak

Pápoc - Falunapot tartottak. Ma mindössze háromszáz-egynéhányan élnek a településen, de így is fontos szerepet játszik a közösségi élet.

Cseszkó Tamás

Az Észak-Vas megyei Pápoc egykor mezőváros volt, az Árpád-kori kolostor köré szerveződött az élet. A település polgármestere, Fábián Ferenc úgy véli, összetartóak a pápociak, sokat dolgoznak azért, hogy megmaradjon a falu.

- Híres a pápoci munkakedv, ezért vagyunk mi is itt - mondta. A hétvégén falunapot szerveztek, ahol a tűzoltó egyesület, a vadásztársaság és a helyi önkormányzat által készített ételeket kóstolhatták meg a vendégek, de tekeverseny, kispályás foci, ügyességi versenyek, íjászbemutató és off-road séta is várta az érdeklődőket. Az ünnepi szentmisét követően a világháborús hősök emlékműve előtt tisztelegtek, a rendezvényen részt vett Ágh Péter, a falu országgyűlési képviselője is. - Kívánom, hogy ne csak a múlt, hanem a jövő nyomai is láthatóak legyenek a településen - fogalmazott, majd Ambrus Béla nyugalmazott kántor mondott imát az elhunytakért. A nap további részén a zenéé volt a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!