Kultúra

2017.01.20. 14:49

Mutatjuk, kik nyerték a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Versenyt

Már több mint húszéves múltra tekint vissza a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Verseny, amelyet idén is megrendeztek a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában. A megnyitó alkalmával a közelgő magyar kultúra napjáról is megemlékeztek.

Szombathelyi Médiaközpont

Óvodások, 1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok nevezését várták az idei versenyre is. Összesen 34-en jelentkeztek. A gyerekeknek egy Gazdag Erzsi-művet és egy szabadon választott verset vagy mesét kellett előadniuk.

Fotó: Ádám Eszter

Az óvodások között Szummer Dorka (Brenner János Óvoda) nyert Hencz Zsóka (Weöres Sándor Óvoda) és Szolga Péter (Mocorgó Óvoda) előtt. Különdíjat érdemelt ki Tóth Martina (Játéksziget Óvoda), Szabó-Rácz Heléna Anna (Pipitér Óvoda) és Cserpnyák Alex (Mézeskalács Óvoda). Az 1-2. osztályosok kategóriájában Pichler Bertalan (Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Havasi-Kerényi Csillag Emma (Brenner János Általános Iskola) és Kerecsényi Gábor (Derkovits Gyula Általános Iskola) lett a sorrend. A 3-4. osztályos korcsoportban megosztott első díjat kapott Németh Nándor (Gothard Jenő Általános Iskola) és Kovács Anna (Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola), harmadik helyezést ért el Enger Márton (Felsőcsatári Nemzetiségi Nyelvet Oktató Általános Iskola).

Értékelésében Prikazovics Ferenc zsűrielnök kiemelte a felkészítő óvónők és tanárok munkáját, akik ezúttal is a gyerekek korosztályának megfelelő műveket választottak. Mint mondta: kevés lehetőség adódik ma Vas megyében arra, hogy a fiatalok költészettel foglalkozzanak, verset tanuljanak, szavaljanak, és ezen a területen megméressék magukat. Ezek egyike a Gazdag Erzsi-verseny.

A költőnő emléke előtt tisztelegve a szervezők nem feledkeztek meg a magyar kultúra napjáról sem. Kiállítás nyílt Bukits Anna tűzzománc képeiből, a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, és megtekinthették a Csalimese című előadást, amelyet az iskola néptáncosai mutattak be.

A résztvevők az iskola diákjainak kézműves ajándékát, a díjazottak könyvjutalmat kaptak. Az óvodás kategória győztese pedig automatikusan felvételt nyer a Reményik iskola első osztályába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!