Kultúra

2016.06.26. 16:21

Nem is kell spanyolul tudni! - Zenés, nosztalgikus színdarab vonzotta a közönséget a Büki Átriumba

Bük - Spanyolul tudni kell - ezzel a címmel láthatott a nevetni vágyó nagyérdemű előadást a Büki Átrium színpadán. A zenés nosztalgia vígjáték telt házat vonzott.

Simán Klára

- Ez koncepció nálunk: már negyedik éve, hogy nyaranta nem csak a fesztiválokat, hagyományőrző programokat, hanem szórakoztató és kulturális rendezvényeket is szervezünk - mondta el Tóth Tamás, a Büki Művelődési, Sportközpont és Könyvtár igazgatója. Ezeket a színielőadásokat mindig hét végére tervezik, hiszen nemcsak a fürdővendégeknek, hanem a városiaknak is kedvezni szeretnének velük - a mostani zenés nosztalgia vígjátékot is emiatt tették péntek estére. Érdekes, hogy a közönség itt kivárja az utolsó pillanatot, és akkor tódul be az Átriumba: most a jó időnek hála, semmi nem akadályozta a szabadtéri előadást.

(Ami a színházlátogató közönség öltözetét illeti, meglehetően változatos volt: akadtak, akik eleganciájukkal megtisztelték az előadókat, de láttunk olyat is, aki egyszerű, hétköznapi szerelésben érkezett.) A Körúti Színház művészei mintegy tíz perc múlva már teljesen elvarázsolták a közönséget: velük nevettek, hallgattak, szomorkodtak - de főként sokat kacagtak.

fotó: Simán Klára

- Fontos, hogy legyen színház, operett, és a legszélesebb skálát igyekszünk felmutatni a kínálatban: ami a legfontosabb, hogy vidám és szórakoztató legyen a darab; hiszen nem mély mondanivalójú produkcióra törekszünk - tette hozzá Tóth Tamás. Az igazgató közben kiemelte, hogy nem szeretnének és nem is tudnának a Kőszegi Várszínházzal versengeni, ennek értelmét sem látná. Azonban annak örül, hogy szinte mindig telt házat sikerül összehozni - érdekes, hogy a célközönség ugyanaz, amely a többi rendezvényen, akár a disznóvágáson vagy májusfaállításon, farsangon.

A következő nagy rendezvény az V. Etno-Folk Forgatag lesz, amely július 8-án egész nap várja az érdeklődőket: a bükfürdői parkolóban lesz gyermeksarok, népi és ügyessségi játékok, kirakodóvásár. Azonban az igazi nagy durranás a Buda Folk Band, a Sebő Együttes, valamint a Góbé Zenekar, Mihó Attila és a Regös Együttes - tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!