Kultúra

2016.10.20. 17:10

Nemcsak olvassák, hanem alkotják is a meséket

Felsőcsatár- Petőfi Sándor megzenésített verseiből összeállított műsort mutatott be az iskolásoknak a felsőcsatári kultúrházban a Tarisznyások zenekar. Ott adták át a jutalomkönyveket azoknak a tanulóknak, akiknek megjelent a meséje, illetve az illusztrációja Az én mesém című kötetben.

Civil Tudósítónktól

2008 óta minden évben meghirdetik Az én mesémet adom neked című pályázatot, amire elsősorban általános iskolás gyermekek meséit, meseillusztrációit várják. Az idei pályázatra a felsőcsatári iskolások is számos művet küldtek be, közülük öt be is került a nemrég megjelent Az én mesém című kötetbe.


Ők öten már nemcsak olvassák, hanem alkotják is a meséket Fotó: Csatári László

Alkalmasabb időpontot nem is találhattak volna a kiváló meseíró és illusztráló felsőcsatári diákok jutalmának átadására, mint a magyar népmese napját, Benedek Elek meseíró születésnapját. És alkalmas volt a helyszín is, hiszen szinte az egész iskola ott volt a kultúrházban azon az előadáson, amelyen Petőfi Sándor megzenésített verseit adta elő a Tarisznyások zenekar. Szegleti Veronika igazgató köszöntötte a diákságot és szólította a színpad elé a negyedikes Mesterházy Mihályt, az ötödikes Kovács Laurát, a hetedik osztályos Gráczer Fanni Petrát és a nyolcadikos Czeglédi Biankát, akiknek a meséje, valamint az ötödikes Andor Flórát, akinek az illusztrációja bekerült Az én mesém című könyvbe. Mesterházy Mihály, Gráczer Fanni Petra és Andor Flóra munkáját külön is díjazták a kötet szerkesztői.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!