Kultúra

2016.12.18. 19:10

New Yorkba utaznak Tünde festményei

Bük - Nemrég a büki közönség is megcsodálhatta Búzás Tünde festményeit. A képek nem csak csodálatosak, de már világhírűek is.

Vadas Krisztina

A büki óvoda és iskola logopédusa, gyógypedagógusa, Búzás Tünde különlegeseket alkot. Egész életét átszőtte a művészet, sok műfajban kipróbálta már magát. Foglalkozott papírmasé készítésével, szobrászattal, kerámiakészítéssel. Habár a festészethez még csak másfél éves kapcsolat fűzi, sikerei máris vitathatatlanok.

Tündét érzései inspirálják

Rengeteg festő inspirálta munkáit, de mindig igyekszik a saját stílusát képviselni. A legszembetűnőbb, amiről felismerni az alkotásait, a színvilág. Tünde imádja az élénk színeket, ezekkel fejezi ki a lelkében lévő világot. Gyermeki énje is visszatükröződik a festményeken, többször gyermekkori élmények inspirálták az alkotásban. Emellett bármi megihleti, legyen az egy érzés, egy illat, egy élmény.

Tünde szerint nemzetközi sikerét a közösségi médiának köszönheti. Ott figyelt fel egy Németországban élő festőnő is a munkáira, ő kereste meg Tündét, hogy vegyen részt a New York-i Outsider Art nevű kiállításon festményeivel. Így négy alkotása 2017-ben útra kel, hogy meghódítsa a Nagy Almát és a világot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!