Kultúra

2015.04.27. 11:52

Ő a kapitány: a Kazinczy-díjas Szalai Szabolcsot Woyzeck közlegény borotválja

Szombathely - A Felsőoktatási Intézmények Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenyének 43. országos döntőjén Szalai Szabolcs, a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi hallgatója Kazinczy-díjat kapott.

Ölbei Lívia

 

Délelőtt még Esztergomban versenyzett – és nyert! - Czetter Ibolya tanárnő kíséretében, este meg már a celli Soltis-fesztiválon játszott: a házigazda társulat Woyzeck-előadásában ő a minden zugban morált keresgélő kapitány. Szalai Szabolcs a kapitány-szerep kedvéért növesztett pici szakállt, a bajusza meg közben egyre kackiásabban böködi a világot – nem mintha nem állna jól neki. Ráadásul így még inkább emlékeztet az ifjú, kihajtott galléros Petőfire. Szabolcsban nincs hősi póz, annál több kíváncsiság és irónia. Pont ezért szeretné megváltoztatni a világot. A Nyugat-magyarországi Egyetem kommunikáció-média szakos hallgatója, színházazik, rádiózik (szép beszéd!), plusz azt ígéri: „Írni fogok egy könyvet arról, hogy mennyi könyvet nem írtam meg.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!