Kultúra

2015.03.31. 18:58

Oroszlánkörmeiket élesítik: diákírók, diákköltők a Nádasdy-várban – ott, ahol egykor a krónikás Tinódi működött

Sárvár – Bár a szeszélyes, esős tavaszban nem a várparkban, hanem a benn a Nádasdy-várban, de kedden sikeresen megnyílt a diákírók, diákköltők 38. kárpát-medencei találkozója.

Unger Tamás

Mindig ugyanaz, és mindig nagyon más - mint maga a költészet. Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a zsűri elnöke elnöke elmondta: az idén 52 ifjú író- és költőjelölt kapott meghívást a sárvári táborozásra az országhatáron innen és túlról. Az együtt töltött idő lényege a műhelymunka: a saját művekkel nem is olyan könnyű a közösség elé kiállni. A találkozó gálájának április 2-án 17 órától a Tinódi gimnázium Medvegy Antalról elnevezett díszterme ad helyet (ő volt anno a  találkozó ötletgazdája is). A záróeseményen válogatás hangzik el a pályamunkákból, aztán kihirdetik a győzteseket: próza, vers és tanulmány kategóriában. Tényleg figyeljünk  rájuk, könnyen lehet, hogy hamarosan kötettel jelentkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!