Kultúra

2014.10.13. 13:46

Parasztopera: rock és barokk találkozása a Weöres Sándor Színházban

Szombathely – Ez már tényleg a színházi nagyüzem: A szelíd teremtés és az Én és a kisöcsém a bemutató után járja a maga bérletes útját, hétfőn pedig újabb próbafolyamat kezdődött meg a WSSz-ben: megvolt a Parasztopera olvasópróbája.

Ölbei Lívia

„A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen." A szerző, Pintér Béla ajánlja így az előadást, amely eredendően a Pintér Béla Társulat számára készült (író: Pintér Béla, zeneszerző: Darvas Benedek).

Középen Matusek Attila, mellette balra Szabó Tibor, jobbra Sodró Eliza, aztán Hartai Petra

Kovács Márton zeneszerző, muzsikus, Mohácsi János állandó munkatársa

Bánfalvi Eszter, Mertz Tibor, Szerémi Zoltán

Szemben, a laptop mögött: Mohácsi János rendező, mellette balra Kovács Nóra asszisztens, jobbra Bajomi Nagy György (Fotó: Weöres Sándor Színház)

A Parasztopera most – bár nem először – új életre kel egy másik színházban, egy másik rendezővel, egy másik társulattal. Nem kisebb színházi személyiség, mint Mohácsi János veszi kezelésbe a Paraszoperát, amelynek próbafolyamata hétfőn az olvasópróbával kezdődött meg a Weöres Sándor Színházban. A főbb szerepekben Kiss Mari, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán, Mertz Tibor, Bánfalvi Eszter, Sodró Eliza, Bajomi Nagy György, Matusek Attila lép színpadra. Borzongató lesz, hidegrázó és nevettető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!