Kultúra

2017.07.19. 15:56

Férfias alkotások készültek Pinkamindszenten

PINKAMINDSZENT - Egy szobrász, egy grafikus és egy festőművész alkotott egy héten át Pinkamindszenten. Szó szerint gigantikusak az eredmények: láthatóak, látogathatóak a közösségi házban (is).

Bakos Ágnes

Nyitott alkotótáborban dolgoztak a művészek július elején, aztán kiállítással zárták, összegezték a munkát.

Kamper Lajos grafikusművész, Mészáros Szabolcs festőművész és Lieb Roland szobrászművész munkái még látogathatóak - hívta fel a figyelmet Rainer Ágota, a pinkamindszenti IKSZT vezetője, az alkotótábor "lelke".

Rajner Ágota szervező és Mészáros Szabolcs festőművész a kiállítás megnyitóján. A hatalmas szék-kazal csak az egyik rendhagyó látnivaló az alkotótábort lezáró tárlaton  Fotó: Szendi Péter

Júliusban majdnem mindennap nyitva a kiállítás: még július 23-án vasárnap is, akkor reggel kilenctől este kilencig. Egyébként pedig júliusban keddenként, csütörtökönként, péntekenként és szombatonként délután kettőtől este hatig látható a közösségi házban összeállított anyag.

Kemény, férfias munkákra számítson a látogató: fára (székekre), fémre, betonra. Láthatunk szegeket, karcolásokat, de vázlatokat is: a PinKapu "alapozását". Ugyanis a szó szerint legnagyobb alkotás szabadtérre készült a pinkamindszenti alkotótáborban: a PinKapu a közösségi teret jelzi, a falutábla közelében mutat utat az érdeklődőknek. És hirdeti, hogy igazi képzőművészeti centrum alakul Pinkamindszenten: az alkotótábor és annak eredmény-kiállítása csak egy a sok esemény közül.

Fém és beton dominál: hűvös a nyárban  Fotó: Pinkamindszent IKSZT

Aki arra jár, az tulajdonos is lehet: eladóak ugyanis a szobrok, alkotások, árulta el Rainer Ágota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!