Kultúra

2016.10.11. 19:25

A Soltis Lajos Színház is csatlakozott a kezdeményezéshez

Celldömölk - A celli Soltis Lajos Színház is csatlakozott a Pesti Magyar Színház által Nézőpontváltó néven útnak indított színházi stafétához. Föltűzték a levendulaszín szalagot.

Ölbei Lívia

A színházi közlemény így szól: Mi, a színház művészei a NézőpontváltóŽ rákellenes színházi staféta programhoz csatlakozott színházi közösség nevében közönségünket szemléletváltásra biztatva felemeljük a szavunkat minden egyes ember jólléte és egészsége érdekében: Álljanak önmagukhoz másként, mint eddig, vigyázzanak arra a testre, ami az övék, próbálják adottságaikból a lehető legtovább, a lehető legjobbat kihozni a minőségi élet reményében.

A Legyen a férjem! nyilvános főpróbája előtt szalagot tűztek  Fotó: Pesti Arnold

Az akciót - és a nézőpontváltást - jelző levendulaszín szalagokat a Legyen a férjem! című Nóti Károly-bohózat nyilvános főpróbája előtt tűzték ki, akkor hangzott el a fölhívás is: Buzdítjuk nézőinket és rajtuk keresztül az ország népességét, hogy járjanak orvosi rákszűrésekre akkor is, ha nem érzik annak szükségét, ne várjanak az intő jelekre! A megelőzéshez emlékeztető is kell: A NézőpontváltóŽ program jelképe a levendulavirág, a levendula színű szalag, amelyet a jelzett napon az összes rákbetegség elleni küzdelem szimbólumaként feltűzünk, a hétköznapokban is emlékeztetni fog bennünket a legfőbb hivatásunkra. A lélek és a szellem test nélkül nem működik. A színészek minden este a testüket - lelküket, szellemüket - viszik a vásárra. Ahogy mindannyian.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!