Kultúra

2015.10.01. 10:45

Saját világot álmodott: Darics Eszter kiállítása az Esélyek Házában

Az amatőr autista képzőművész lánynak Színes krétákkal álmodom címmel nyílt kiállítása a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban. Az Esélyek Háza a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal karöltve hozta létre a kiállítást.

Vadas Krisztina

A kiállítást Tuczainé Régvári Marietta, a karitász igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte: örömmel tölti el, hogy Eszter immár második kiállítását nyithatják meg rövid időn belül.

- Bevallom, csak akkor figyeltem fel Eszter munkáira, amikor az első kiállítása megnyílt júliusban, a Siker Könyvtárban. Erdélyi Károly kollégám karolta fel, és tehetsége már a korai foglalkozásokon megmutatkozott. A karitászban nagyon büszkék vagyunk Eszter teljesítményére, munkáira és alkotásaira – mondta Tuczainé Régvári Marietta.

Tuczainé Régvári Marietta, a karitász igazgatója, Darics Eszter és Vass István, az Esélyek Háza vezetője Fotó: Unger Tamás

Habár Eszter kivételes tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, még most is szerénységgel fogadja a dicséreteket. Már egészen kicsiként is szívesen rajzolt, festett. Senki sem tanította rajzolni, de mindig nyitott volt a művészetekre, a szép, esztétikus dolgokra. Legelső kiállítását még alsó tagozatos korában, az Oladi Művelődési Központban rendezték meg. Ezután az Aranyhíd Nevelési, Oktatási és Integrációs Központ kérte fel egy tizenkét darabból álló sorozatra, amiből aztán naptárt készítettek.

Eszter nagyon szívesen ábrázolja a képein családtagjait, de sok alkotásán látni állatokat is. Azok közül is a kedvence a ló, amit több technikával is megrajzolt már. Munkái rendkívül részletgazdagok és aprólékosan kidolgozottak. Szívesen játszik a színekkel, amiktől képei szinte életre kelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!