Sikerdarabot rendez Alföldi

2017. augusztus 13., 19:00 szerző: Vas Népe
komment
SZOMBATHELY - Minden idők egyik legismertebb musicaljét rendezi Alföldi Róbert. A Hegedűs a háztetőn a bemutatót követően az Arena Savariaban is látható lesz.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Hegedűs a háztetőn a musical műfaj egyik legkiválóbb és legsikeresebb műve. A darab 1964-ben mutatkozott be először a Broadwayn és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözték, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből.

Az eredeti Broadway-produkciót 1964. szeptember 22-én mutatták be az Imperial Theaterben, a darab csaknem nyolc évig volt műsoron, 1971-ben filmen is feldolgozták. A musical több mint négy évtizede sikerrel jelenik meg a világ színpadain, New Yorkban és Londonban is folyamatosan játsszák.


Az Alföldi Róbert rendezte előadás főbb szerepeiben Stohl András és Csákányi Eszter 	Fotó: PLT

 

Magyarországon 1973-tól a Fővárosi Operettszínházban Bessenyei Ferenc színpadi játéka tette emlékezetessé a musicalt.

Az Alföldi Róbert rendezésében színpadra kerülő darabban Stohl András főszereplése mellett Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Makranczi Zalán, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Márton András, Lugosi György, Patkós Márton, Náray Erika, Misurák Tünde, Juhász Levente, Fruma Sára szerepében pedig Tóth Gabi játszik. - A színészeken kívül táncosok és statiszták is színpadra lépnek, velük és a darab további alkotóival együtt nagyon sokan dolgozunk majd az előadáson. Nagyon örülök, hogy nemcsak meny-nyiségileg, hanem minőségileg is komoly csapat jött össze, a többséggel ez a sokadik munkánk együtt. Bízom benne, hogy látványos és emberközeli produkciót alkotunk. Különleges, 3 ezer fős, amfiteátrum jellegű térelrendezést használunk, ami még nem volt az Arenában - magyarázta Alföldi.

A produkció 2017. szeptember 10-én Budapesten a Papp László Budapest Sport-arénában mutatkozik be, majd 2017. szeptember 16-án Szombathelyen az Arena Savariaban is látható lesz.

Az előadásra jegyek a tex.hu weblapon is vásárolhatóak. (x)

Vas Népe

2017. augusztus 13., 19:00 szerző: Vas Népe

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...