Kultúra

2016.05.28. 07:31

Staféta Ostyola Zsuzsával

Fekete Linda azt kérdezte Ostyola Zsuzsától, milyen szerepben tudná magát elképzelni a Weöres Sándor Színházban.

Peltzer Géza

- Az elmúlt években jellemzően kis szerepeket játszottam, és ensemble szerepkörben dolgoztam a Weöres Sándor Színházban. Reményeim szerint ez továbbra is egy járható út. A táncos ensemble törekvése, hogy úgy énekeljen, mint a legjobb énekes, úgy táncoljon, mint a legjobb szólista és úgy játsszon - ha kell, úgy mondjon szöveget - mint a legjobb színész. Persze ez ritka nagy kihívás.

Ostyola Zsuzsa

A 2015/16-os évad tervében nem volt olyan előadás, ahol ensemble karra lett volna szükség, mégis szuper lehetőségek találtak meg. Nagy élmény volt például David Strnad koreográfussal dolgozni a Kripli című előadásban. Olyan színházi, mozgásalapú módszertant dolgozott ki, amivel láthatatlanul segíti a színészek és a rendező munkáját. A táncos munkák mellett mindig örülök a kis szerepeknek, beugrásoknak. Ki tudja, talán a következő évadokban nő a tét és egyre nagyobb feladatok, szerepek várnak rám!

Karácsony Évát, a Napsugár Egyesület tagját kérdezem: a fogyatékkal élő pártfogoltjaiknak milyen lehetőségük van minél teljesebb életet élni Szombathelyen?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!