Kultúra

2017.06.28. 18:15

Szerelmes napok - Szentgotthárd megint a romantika fővárosa

SZENTGOTTHÁRD A szerelem múzsa: művészeti alkotások gyökere. Ezeket a műveket, előadásokat gyűjti csokorba a harmadik Szerelmesek Fesztiválja vasárnap estig.

Bakos Ágnes

Félédes mediterrán

Tegnap mozizással hangoltak a fesztiválozók: Woody Alen Café Society című filmjét vetítették. Ma a Templomgalériában Szirtes János és Molnár Ágnes Éva kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitó után a Sanzon Elyséé alapozza meg a hangulatot, majd Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar szórakoztatja a közönséget a Kolostorszínházban a Szabad-e a tested este? című produkcióval. Félédes mediterrán dallamokat ígérnek a szervezők, fűszerezve a világirodalom legszebb verseivel. A várakozások szerint pikánssá és fűtötté teszik a mai estét.

Rögtönzés

Pénteken kora este a színház aulájában József Attila szerelmi költészetéhez és halálának 80. évfordulójához kapcsolódik majd dr. Fűzfa Balázs előadása és Varga Richárd zenés irodalmi estje.

Péntek este fél kilenctől a Kolostorszínházban Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Kálloy Molnár Péter kifejezetten csak erre az alkalomra szerkesztett szerelmes rögtönzéseit láthatják majd az érdeklődők, tele humorral, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az estét Szécsi Böbe és a Belau zenekar térzenéje zárja majd a főtéri szökőkút mellett.

Szakmailag, zeneileg

Szombaton dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus Cupido mikroszkópja című előadását hallgathatják meg a színház aulájában.

A színházterembe az És Rómeó és Júlia című darabot hozza Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter. Este a várkerti színpadon Hevesi Tamás és Odett is koncertezik.

Talk show

Vasárnap folytatódik a nagy sikerű talk show Jakupcsek Gabriellával - idén Rudolf Péterrel, Nagy-Kálózy Eszterrel, Hevesi Tamással és dr. Hevesi Krisztinával. A Fesztivált idén a Magna Cum Laude nagykoncertje, majd látványos vízijáték-és lángshow-produkció zárja.

Jótékony

A SzentgottHEART aukció lényege: a fesztiválon fellépő művészek festettek egy-egy szerelmes képet, a színházban állították ki a műveket. Vasárnapig lehet licitálni az alkotásokra, a befolyt összeggel a szentgotthárdi Család- és Gyermekjóléti Központot támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!