Kultúra

2017.06.10. 09:04

Szombathelyi siker: elnyerte a Szép magyar könyv 2016-díjat a Szemtől szemben album!

A Szemtől szemben album – Képek a szombathelyi zsidóság történetéből kategóriájában elnyerte a könyves szakma rangos elismerését, a Szép magyar könyv 2016-díjat. A díjátadót csütörtökön este rendezték meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Ölbei Lívia

A Szemtől szemben album szerzője Kelbert Krisztina történész, tervező-szerkesztője Kassai Ferenc Ferenczy Noémi- és Molnár István-díjas grafikusművész, az angol fordítás Balogh Róbert munkája. A minden értelemben súlyos, tartalom és forma tökéletes összhangját megteremtő kötet kiadója a szombathelyi Yellow Design. A Szemtől szemben album a "Bibliofil és speciális kiadványok" kategóriában nyerte el a szakmai zsűritől a hazai könyves szakma legrangosabb elismerését.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése minden évben meghirdeti a Szép Magyar Könyv Versenyt, amelyen ezúttal a 2016-ban könyvesbolti forgalomba került, magyarországi, illetve határon túli magyar nyomdában előállított  kiadók könyvei indulhattak,  nyolc kategóriában:

1. Gyermekkönyvek

2. Tankönyvek (általános és középiskolai tankönyvek, valamint  segédkönyveik)

3. Ismeretterjesztő kiadványok

4. Tudományos művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok

5. Szépirodalmi és ifjúsági könyvek

6. Művészeti könyvek és albumok

7. Bibliofil és speciális kiadványok

8. Fakszimile, reprint és adaptált kiadványok

A verseny zsűrijében a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) megbízásából E. Csorba Csilla elnökletével Barna Imre, Lafferton Kálmán és Keresztury Tibor, valamint Kurucz Dóra tipográfus, Horváth Ildikó grafikus és Igor Lazin illusztrátor foglalt helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!