Kultúra

2013.05.02. 05:32

Táncoltak kicsik, nagyok Szombathelyen

Szombathely - Sikeres volt az Agora Kulturális Központ kezdeményezése: a tánc világnapja alkalmából szervezett maratoni program népes közönséget vonzott a Fő térre.

Ölbei Lívia

Gubián Ádám és Németh Janka Blanka a Fő téren. Fotó: Benkő Sándor

Április 29-én (illetve a nap környékén) világszerte megünneplik a tánc világnapját. Az idén az volt a jelszó, hogy kapcsold ki a tévét, és táncolj. Vagy legalább nézd, az a legjobb, ha a szabad ég alatt teszed. A szombathelyi FŐ téren sokan táncoltak – és sokan nézték a táncot vasárnap. (Még a felhők is összegyülekeztek közönségnek, de esőt küldeni nem mertek. Legföljebb egy-két cseppet.) Délután kettőtől egymást váltották az együttesek, este több százan vettek részt a táncos flashmobon, aztán Szabó Balázs Bandája koncertezett. Az is jó, hogy táncosok generációit láthattuk. Felvételünkön Gubián Ádám és Németh Janka Blanka táncol – éppen az Agora – Oladi KIKI Nyitra utcai iskolájának színeiben. Azért éppen, mert Ádám és Janka Blanka a Galaxy Rock and Roll Klubnak is tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!