Kultúra

2016.12.09. 15:45

Télidő - Megjelent a Prémium Magazin téli lapszáma

A téli lapszám rengeteg olvasnivalóval várja az olvasókat. A felmérések azt mutatják, hogy a hosszú téli estéken többen forgatnak könyvet, lapozgatnak színes magazint.

Talán mert a hideg sokakat a meleg szobába hajt, vagy mert az ünnepek lehetőséget adnak arra, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Igyekeztünk változatos lapot hozni a téli hónapokra. Ezúttal kicsit messzebbre utaztunk az interjúk kedvéért. Egyik legérdekesebb témánk Zalaszántóra vitt minket, egészen a Béke Sztúpáig. A két tibeti szerzetes szívesen mesélt nekünk arról, milyen az élet a Himalájában.

Jigmet és Lhindup láma a hosszú évek alatt szépen megtanult magyarul. Nem csak az autóvezetésben, de a kenyérsütésben és a meditációs központ felépítésében is jelesre vizsgáztak. A buddhizmusról szóló írásunkban arról vallanak, hogy a nyugati embernek milyen nehéz megtalálnia a belső békét. Fertődön pedig 13. galántai Esterházy Antal fogadta a Prémium magazin riporterét, akinek azt is elmesélte, hogyan tanult meg járni, milyen volt az az időszak, amikor aktívan autóversenyzett, és beavatta a stábot magánélete féltett titkaiba. Svetlana hercegné arról is beszélt, mi lesz a sorsa a hercegi család nagy értékű gyűjteményének.

Herceg Esterházy Antal és felesége, Svetlana hercegné Fertődön

Persze megkóstoltuk a fertődi rostélyost, és a baracklekvárral töltött palacsintát sem hagytuk ki. Alsóújlakon gumicsizmát húztunk Timár Gergely fotográfussal, hogy minél közelebbről ismerkedhessünk meg Baumgartner Zsolt, Forma-1-es autóversenyző új életével. A sportoló mangalicákat nevel, húsukat pedig az olasz piacon értékesíti. Történetéből kiderül, mi egy jól működő családi vállalkozás titka.

Címlaptörténetünk főszereplője ezúttal Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház színésznője, akit az őszi évadban a Zsótér Sándor rendezte Kísértetek című előadásában új oldaláról is megismerhetett a közönség. Az ibseni dráma tragikumának megformálása nagy hatással volt a művész magánéletére is. Erről az izgalmas próbafolyamatról is mesél az olvasóknak. Zergi Borbála fotográfus kollégánk csodálatos képein pedig a jelmezhez fűződő viszonya is megmutatkozik.

Megmutatjuk, hogyan épülnek fel a kórház Rehabilitációs Osztályán fekvő betegek, dr. Záborszky Zita osztályvezető főorvos részletesen ismerteti azokat az élethelyzeteket, amikor az akarat-erő és a kitartás hozza meg a páciens teljes gyógyulását. A kórházból átmentünk az ortopédiai műhelybe is, ahol a lábprotézisek gyártási folyamatával ismerkedtünk meg. Művégtaggal élni egyáltalán nem könnyű, mégis sokan vannak, akik ezzel a lehetőséggel új életet kezdhetnek. Különleges sorsokat mutat meg az az írásunk is, amelyben ikreket szólaltattunk meg.

Ők tudják csak igazán, mit jelent azonosulni a másik problémájával. Az együttérzés misztikus szintjeiről, az összetartozás szépségéről több ikerpárt faggattunk. Lakner-Bognár Nóra és férje Lakner András az egyházzene elkötelezett híve. Mindketten azon dolgoznak, hogy a fiatal generációhoz is közelebb hozzák a szent zene szeretetét. Otthonukban kávé és meleg sütemény várt minket, nem is beszélve gyönyörű Lili lányukról, aki riporterünk ölében hallgatta végig a beszélgetést. Lapzártánkkor érkezett a hír, hogy Pomozi Péter, szombathelyi divattervező másodszor is különdíjat kapott a Marie Claire magazin tervező versenyén.

Péter a jó stílus titkát is megosztja az olvasókkal, legalább úgy, ahogyan azt Rövid Petra teszi, aki meg színes gyapjú sáljaiból válogat a divat megszállottjai számára. Ezúttal Hindi Fatima főz nekünk, isteni süteményének receptjét olvasóink is kipróbálhatják. Mira Saboval az erotikus regény sikerének nyomába eredünk, hiszen a Dr. Farkas bárányai még alig kerültek az üzletekben, máris látszik, hogy szeretik a könyvbarátok.

Európa legnagyobb buddhista sztúpájánál jártunk a szomszédban

Oroszy Csaba képzőművészt a régi szovjet laktanya épületében arra kértük, álljon modellt nekünk. Örömmel teljesítette kérésünket. Szivarra gyújtott és hosszan mesélt a málló vakolat romantikájáról. Januárban nyíló kiállításának szervezése már elkezdődött, így az ünnepekben sem pihen majd. Halmai Dóri személyi edző a téli sportok szerelmeseit hívja a hegyekbe. Korcsolyázni, síelni és túrázni megyünk a fiatal sportolóval. Für Anikó a dalokban rejlő történelemről és a szombathelyi gyerekkorról mesél, Demján Sándortól pedig megtudhatjuk, mi a sikeres ország titka.

Erős D. Zoltán Marokkóba hívja az utazni vágyókat, Feiszt György levéltáros, helytörténész pedig magazinunk kérésére járt utána Jávor Pál szombathelyi iskolás éveinek. Kutatómunkájának eredményét csak a Prémium magazin oldalairól ismerhetik meg. Magazinunkat megvásárolhatják az újságárusoknál, és 11-én vasárnap a Weöres Sándor Színház adventi rendezvényén.

Aki pedig régen hallotta Fekete Linda színésznőt énekelni, ne feledkezzen el arról, hogy 18-án vasárnap este 7 órától a színházban az Isis Big Banddel lép fel a zenekar jótékonysági koncertjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!