Kultúra

2013.01.27. 14:22

Több korosztály együtt ünnepelte a magyar kultúra napját Bükön

Bük - Barangolás irodalmi hegycsúcsokon címmel olvasást népszerűsítő és emlékező rendezvényt kínált az irodalomkedvelőknek a magyar kultúra napján a városi könyvtár.

Tersztyánszky Krisztina

Az egész napos programot európai uniós támogatás segítségével tudta megvalósítani az intézmény - tájékoztatott Haizler Lászlóné, a könyvtár vezetője. A program összeállításakor minden korosztályra gondoltak a szervezők. A kultúra, az olvasás népszerűsítésének középpontjában ezúttal Petőfi, Madách és Weöres Sándor munkássága állt.

Az óvodások most is nagyon jól érezték magukat a könyvtárban. Fotó: Varga Krisztina

Délelőtt Így írtak ők címmel a nagy mesemondók keltek életre az ovisoknak szervezett játékos foglalkozáson. A könyvtárosok három óvodás csoporttal, fergetegesen jó hangulatban dolgozták fel A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét. Délután az iskolások érkeztek: a sárvári Nádiverebek együttes megzenésített verseket szólaltatott meg, a zenei blokkok között pedig kvízkérdések megválaszolásával emlékeztek a gyerekek az évfordulós irodalmárokra. Este a nagyobbaknak Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadása mutatta be a magyar kultúra színességét, sok vers- és prózai idézettel fűszerezve. Zárásként pedig a helyi SokSzínPad társulat új, zenés feldolgozásban adta elő Petőfi A helység kalapácsa című művét Major Ágota rendezésében.

Az irodalmi programot jövő ilyenkor, az aktualitások jegyében ismét megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!