Kultúra

2017.05.30. 09:38

Új egyházközségek Vas megyében? Ez az evangélikusok terve

Kemenesalja – Vas megye is téma volt a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinati ülésén: a nyugati határszélen terveznek új gyülekezeteket, egyelőre próbaidővel.

Bakos Ágnes

Új egyházközségek elindításáról is beszélt a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinati ülésén Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Ismertette, hogy a demográfiai mozgásokat figyelembe véve a budapesti agglomerációban, Győrött, valamint a nyugati határszélen tervezik új gyülekezetek indítását.

A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Győrújfalu központtal szigetközi missziót, valamint Kemenesalján és Pápa környékén indítana kezdetben hároméves próbaidővel új, gyülekezetplántálási programot.

A cél a gondozatlan evangélikusok és sehova sem tartozó emberek megszólítása. A konkrét terveket a Püspöki Tanács a novemberi zsinati ülésre dolgozza ki.

Vas megyében jelenleg 23 evangélikus egyházközség működik, 208 települést fednek le, mintegy 18 ezres lélekszámmal. A Vasi Evangélikus Egyházmegye mai területe egybeesik a közigazgatási megye területével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!