Kultúra

2015.07.27. 14:42

Varázsvilág a Pajtában: Illés Judit festőművész kiállítása

Ispánk - A végfaluban, a Makovecz-házban élő Illés Judit festőművész újabb kiállítással örvendezteti meg a közönséget. A tárlat augusztus 1-én nyílik, Őrségi tájak címmel. A festőnő nagy gondossággal válogatta a képeket hozzá.

Bajdó Bettina

Illés Judit Budapestről települt Ispánkra, amikor meghalt a férje és egyedül maradt. Makovecz Imre tervezte azt a boronaházat, amit az Őrségben megépíttetett, 6400 négyzetméter terület tartozik hozzá.

Illés Judit már gőzerővel készül az augusztus 1-ei kiállítására. Fotó: Bajdó Bettina

- Ispánknak egy végfalu, nincs átmenő forgalom, se bolt, se kocsma – mondja Illés Judit. – A lélekgyógyulás helye. A táj szépsége azonnal megfogott. Itt csend honol, hallani a madarak csicsergését. A házamban nagyon sok az üveg és a fafelület, a kilátás csodálatos. Az őrségi tájra, a rétre, a mezőre, az erdőre néz. A hely adottságait mindenképpen ki kell használni, ezt a munkám során meg is teszem. Nagyon szeretem a fákat, egy faággal minden érzelmet ki lehet fejezni. A boldogságérzetet próbálom a képeimmel együtt átadni a szemlélőnek, a vásárlónak. A művész dolga ugyanis az, hogy az égből lehozza a tisztaságot. Egyfajta közvetítő az ég és föld között.

Hozzáteszi: sok visszajelzést kap a vevőitől, akik azt mondják, megnyugtatják képei a feszült embert. Van, aki úgy fogalmazott, hogy sikerült a depressziójából is kilábalnia. A festőnő éppen most készül egy kiállítására. Őriszentpéteren, a Pajtában (Templomszer 7.) augusztus 1-én nyílik meg a tárlata délután háromkor. A képeket már nagy gondossággal kiválasztotta, hamarosan a helyükre is kerülnek. Reméli, hogy egy kis varázsvilágot teremthet festményeivel a Pajtába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!