Kultúra

2017.09.05. 17:45

Kreatív virágos összeállítások Sárváron

SÁRVÁR A környezetvédelmi nap alkalmával hirdette meg az önkormányzat idén is a Virágos Sárvárért környezetszépítő versenyt és díjátadót.

Pajor András

- A verseny célja, hogy az önkormányzat támogassa, ösztönözze a város lakosságát, valamint a településen működő vállalkozásokat a szépen gondozott, virágos környezet kialakítására - mondta köszöntőjében dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a sárvári virágos mozgalom vezetője.

A vállalkozói kategóriában a legvirágosabb szálláshelyeket és kereskedelmi egységeket jutalmazták. Lakossági kategóriában díjat kapott a legvirágosabb erkély, a legvirágosabb ház, és a szakértői zsűri különdíjakat is kiadott.

Az egyik legkreatívabb virágos összeállítás Fotó: Pajor András

A pályázatra nem kellett külön nevezni: a zsűri tagjai egész nyáron figyelték a várost, és javaslatokat tettek a legkreatívabb, legdíszesebb, legpompásabb színekben virágzó helyszínekre. Augusztus végéig tartott a mustra, a szemléről a zsűri elnöke, Máhr Tivadar alpolgármester azt mondta: a virágosítási verseny jól illeszkedik a városmarketing-stratégiához, és arra ösztönözi az itt élőket, hogy maguk is tevékenyen részt vegyenek a város szépítésében.

A legvirágosabb sárvári vállalkozás címet idén a Fekete-híd utcai virág- és ajándék-üzlet kapta. A legvirágosabb ház díját 2017-ben az Ölbői utca 9. szám alatti családi ház tulajdonosa nyerte el. Németh Jenőné régóta nagy gondot fordít családi házának szépítésére, díszítésére - most úgy tűnik, ezért a címért is megérte a fáradozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!