Vas megye fesztiválközpontja lesz Bükfürdő július 19-23. között! (x)

2017. július 14., 13:23 szerző: Vadas Krisztina
Öt nap, hat színpad, 44 koncert – néhány adat a 12. Gyógy-Bor Napokról. Persze a fesztivál ennél sokkal többet ad a látogatóknak: élményt, emlékeket, életérzést, hagyománytiszteletet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

Sok újdonsággal, remek programokkal, igazi gasztrokalanddal és fergeteges koncertekkel készültek a szervezők az idei Gyógy-Bor Napokra. A július 19-23. között tartott fesztiválon garantáltan senki sem fog unatkozni – legyen akár gyermek, akár felnőtt.

Már a rendezvény nevéből adódik: a pihenésé, a kikapcsolódásé és a jó ételeké és italoké lesz a főszerep öt napig Bükfürdőn. 17 boros stand települ ki a rendezvényre: lesznek köztük gyümölcsborosok és olyanok is, akik több pincészet nedűit is kínálják. A fesztivál színvonalát idén emeli, hogy üvegpoharat vásárolhatnak maguknak a látogatók – ebből kóstolhatják meg a borokat a műanyag poharak helyett.

- A Gasztroszínpad bővült az idei évben. A fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat: itt lesz többek között Gerdesits „Faszi" Ferenc és a Kutyák (A Kutya Vacsorája, Quimby), a HAHA Produkció (Hajdú Steve és Harsányi Levente), az Intim Torna Illegál és Bíró Lajos séf. Továbbá a fesztivál gasztrojellegét erősíti az is, hogy idén sokkal több street food árus települ ki a rendezvényre, így bőséges választékból csemegézhetnek a látogatók – sorolta a Gyógy-Bor Napok 2017-es újdonságait Tóth Tamás fesztiváligazgató.

- Nagyon családbarát lesz a rendezvény – hangsúlyozta. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre, hogy a család minden tagja együtt szórakozhasson, együtt éljék át a forgatag varázsát. Külön színpadot kapnak a gyermekkoncertek, előadások, emellett egyebek között Szent Márton-kalandjátékokkal, óriási logikai játékokkal várják az apró fesztiválozókat.

- A Történelmi udvart is új rendszer szerint alakítjuk ki. Résztvevői csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg hagyományőrzői az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait mutatják majd be, és főzik meg koruk egy-egy jellegzetes ételét – tudtuk meg a főszervezőtől.

- Nagyon fontos kiemelni, hogy nemcsak populáris koncertek lesznek a Gyógy-Bor Napokon: több mint harminc kísérőrendezvény lesz. A néptánctól a jazzig minden belefér az öt napba – mondta Tóth Tamás. A programok összeállításánál egyébként a helyiek igényeit, véleményeit is figyelembe vették, így lép például újra színpadra – közkívánatra – a Mokka Tribute Band.

- Új helyszínként a fürdő is csatlakozott a rendezvényhez. A strand területén kialakított színpadon flashmobszerű minikoncerteket, performanszokat láthatnak majd a fürdőzők. Például az Ungaresca Táncegyüttes és a Dr. Pesovár Ernő AMI két gyermekcsoportja – a Boglya Népzenei Együttes zenei kíséretével –  táncol majd ott is, mielőtt a megnyitón szerepelnének. De ugyanígy láthatja majd a közönség A Kutya Vacsorája zenekar tagjait vagy Ed Philipset a Fürdőszínpadon. A Fürdő Étterem terasza pedig igazán exkluzív helyszín lesz: ott kap helyet a Jazz-Blues udvar – részletezte Tóth Tamás.

Persze a legnagyobb pörgés a nagyszínpad környékén lesz. A nyitóestén a Nestlé Hungária Kft. büki Purina állateledel gyára bemutatja: A Kutya Vacsoráját – és ez nem szóvicc, Varga Líviuszék csapata fogja felpörgetni az estét. Előtte fellép Magyarország egyik legkedveltebb duója, a WellHello. Itt lesz az Anima Sound System Bognár Szilvivel és a húsz évvel ezelőtti ikonikus dalokkal. Mellettük többek között színpadra lép Fenyő Miklós, a Kiscsillag, az Intim Torna Illegál, az Anna and the Barbies, a Tátrai Band és a Bohemian Betyars. Vas megy két igazán tehetséges fiatal csapata, a Soulwawe és a Zaporozsec is bemutatkozik. A zárónapon a Büki Gyógyfürdő Zrt. támogatásával az Ocho Macho búcsúztatja a fesztivált. A rendezvény fővédnöke Ágh Péter országgyűlési képviselő.

https://www.facebook.com/gyogybornapok

Vadas Krisztina

2017. július 14., 13:23 szerző: Vadas Krisztina

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...