Világító Vaknyugat: Celldömölkre került a komlói színházi találkozó fődíja

2017. június 18., 21:58 szerző: Ölbei Lívia
komment
A celldömölki Soltis Lajos Színház Vaknyugat című előadása nyerte a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját, melyet a fesztivál zárásakor adtak át a mecseki városban vasárnap, áll a találkozó sajtóközleményében. Az újonnan alapított világosítói díjat Kovács László nyerte: a Vaknyugat világításáért.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A komlói rendezvény a Pécsi Országos Színházi Találkozó hivatalos kísérőprogramja volt. A június 15-tól 18-ig tartó KASZT-on a meghívott tizenötből tizenhárom versenydarab volt látható, amelyet 87 produkcióból válogattak ki. Három vajdasági, zentai, két budapesti, valamint székesfehérvári, körmendi, pápai, győri, celldömölki, deszki és inárcsi színjátszó csoportok léptek színpadra a házigazda komlói Súgólyuk Színház mellett, amelynek rendezője Fajcsi Ferenc elmondta: a találkozó nézettségi rekordot döntött, a meghívott előadásokat 2310-en tekintették meg, a produkciók zöme telt ház előtt zajlott, az off-programokkal együtt a fesztivál össznézőszáma megközelítette a négyezret.


Pataki András, a fesztivál igazgatója a díjátadón kiemelte: a rendezvény betöltötte azt, amire hivatott, olyan egyedülálló, fórumává, találkozási pontjává vált a magyar és határon túli amatőr, színházi műhelyeknek, ahol a legjobbak jelenhettek meg. Idén tematikuson állították össze a versenynapokat, ezzel is keretet adva a rendezvénynek. A verseny zsűrijének elnöki tisztét Kubik Anna Kossuth-díjas színművész töltötte be.

Ölbei Lívia

2017. június 18., 21:58 szerző: Ölbei Lívia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...