A PC szótára

2009. november 28., 04:29 szerző: nincs nev
- Alfa változat: a programok készítésének az az első fázisa, amikor megpróbálják figyelembe venni a felhasználók visszajelzéseit.

- Alfa változat: a programok készítésének az az első fázisa, amikor megpróbálják figyelembe venni a felhasználók visszajelzéseit. Latin szó, jelentése: nem működik .

- Béta változat: a program megjelenés előtti utolsó változata. A béta egy latin szó, jelentése még most sem működik .

- Hibaüzenetek: rövid, velős üzenetek, amelyek segítségével a programozók a felhasználókra hárítják a programjaik hibáit.

- Hardver: a számítógép azon részei, amelyeket meg tudod rugdosni.

- Szoftver: a számítógép azon részeinek gyűjtőneve, amelyeket csak szidni tudod.

- Segítség: a programok azon funkciója, amellyel a felvetődött kérdéseid mellé újakat szerezhetsz. Ha megfelelően használod a Segítség funkciót, akkor több oldal megtekintése után visszajutsz a kiindulópontra, anélkül, hogy bármit megtudtál volna.

- Hibajavítás (patch): a programozó szánalmas kísérlete bűneinek helyrehozására.

- Nyomtató: ízetlen tréfa. Egy nyomtató három részből áll: a burkolatból, a papírgyűrő mechanizmusból és a villogó piros lámpából.

- Programozók: számítógépes bosszúállók. Azon csoport tagjai, akiket az iskolában folyamatosan gúnyoltak a szemüvegük miatt, akik bemagolták az összes Star Trek-epizódot, ám most már többszörös milliomosként felhasználóbarát programokat írnak, amelyekkel bosszút állnak az egykor őket gúnyolókon.

- Felhasználói kézikönyv: olyan tárgy, amelyet az asztalláb rövidségének kompenzálására használnak. Alkalmas még a monitor szemmagasságba emelésére is.

- Tervezett megjelenési dátum: pontos számítási módszere abból áll, hogy a tényleges megjelenési dátumból levonunk hat-tíz hónapot.

- Felhasználók: azon személyek gyűjtőneve, akik a monitor előtt üldögélnek. Három fő típusuk van: a kezdő, a haladó és a profi.

- Kezdő felhasználó: az az ember, aki attól fél, hogy egy gomb megnyomásával tönkreteszi számítógépét.

- Haladó felhasználó: az az ember, aki nem tudja megjavítani számítógépét, miután egy billentyűlenyomással tönkretette azt.

- Profi felhasználó: az az ember, aki mások számítógépét is tönkre tudja tenni egy billentyűlenyomással.

nincs nev

Facebook