Laza

2014.12.30. 18:45

Ezek voltak az év legjobb mémjei

Mindenkinek akad egy-egy kedvenc mémje 2014-ből, ám vannak olyan járványszerűen terjedő online fotók vagy fotómanipulációk, amelyeket senki sem kerülhetett el, aki képernyő közelében volt. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket.

JEGES VÖDRÖK

Ki tudná feledni a 2014-es esztendő legelterjedtebb mémjét, a jegesvödrös kihívást? Egy hét után már azt kívántuk, bárcsak fagyna örökre jeges vízbe az, aki kitalálta, hogy leönti magát vele az ALS nevű betegség gyógyítását megcélozandó. Mindenki, de szó szerint mindenki, a legnagyobb filmsztároktól a milliárdosokon át egészen hétköznapi emberekig (sőt magyar politikus is bukott vele) azzal szórakozott, hogy nyakába fogadott némi nagyon hideg folyadékot, majd kihívta facebookos ismerőseit, hogy ők is merik-e ugyanazt. Olyan, mintha egy évtizede lett volna, nem?

Az ALS nevű betegség gyógyítására gyűjtöttek a jeges őrülettel

LÁNYOK FIGYELMÉBE!

Valóságos online hiszti tört ki egy sima áruházi eladó miatt a mögöttünk álló esztendőben. Történt ugyanis, hogy amerikai tinédzser posztolt egy képet az egyik közösségi oldalon novemberben, amely egy Alex nevű fiút ábrázolt, amint a Target nevű üzlethálózat egyik egységében árut csomagol. A texasi srác annyira valószínűtlenül jóképű volt és sérója is inkább a popszínpadokra illett, mintsem az árucsomagolóba, hogy fotója emberek százmillióihoz jutott el elsősorban tinilányokhoz. Lányok, ebből is látszik, hogy tiétek az internet!

JÓKÉPŰ, DE VESZÉLYES

Ha már a jóképűségnél tartunk: itt volt Jeremy Meeks, egy 30 éves gyanúsított, aki még a letartóztatásakor készített, többnyire rettenetes fotón is úgy néz ki, mint egy férfimodell. Fényképe akkor indult hódító útjára, amikor a stocktoni rendőrség kitette a honlapjára fegyverrel való visszaélés miatt, tanúkat keresve. Mi történt vele azóta? Bár keringtek pletykák arról, hogy profi szerződést kapott egy ügynökségtől, a valóság sokkal prózaibb: tárgyalása szövetségi szintre került, vagyis még januárban is előzetesben ül majd, utána döntenek sorsáról, ami az alapos gyanú miatt nem kecsegtet korai szabadulással.

A HARAPÓS FOCISTA

Persze a fiúk és férfiak sem maradtak mém nélkül: nekik a foci vb szolgáltatott megfelelő alapanyagot. Sok vad fejest és szerelést láthattunk, de a legemlékezetesebb pillanat az urugayi Luis Suarez volt, aki beleharapott az ellenfélbe, vagyis Giorgio Chiellini olasz játékosba. Így próbálta leszerelni az illetőt a meccs vége előtt 12 perccel. Az első vicces mémek már percek múlva megjelentek, a jobbakra várni kellett néhány órát, amíg képszerkesztő programmal sikerül megoldani a vicces fotókat. Jópofa a szájkosár (kínálta magát az ötlet9 vagy Suarez a kutyákon használatos vödörrel , amely megakadályozza, hogy hozzáférjenek bármihez.

Suarez vb-s akciója szó szerint elharapózott az interneten

A LEGFURCSÁBB LÉZERKARD

Az internet népe nagy izgalommal várja a Csillagok háborúja legújabb, hetedik részének érkezését, de különös módon ugyanekkora várakozással nézett a film első előzetesének elébe. A várt másfél perc az év végén meg is érkezett, és szokás szerint több kérdést vetett fel, mint amennyi választ adott. Az erő ébredése címen futó mozifilm legnagyobb visszhangot kiváltó pillanata az Erő sötét oldalának harcosa, aki furcsa, pallos alakú fénykardot villantott. Beindult a mémgyár a látszólag fölösleges sugarak miatt, és számtalan vicces megoldás született: lézersvájcibicska, tévéantenna és társaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!