Lóerő

2016.08.24. 14:24

A Hungaroringen folytatódik az Eb

Mogyoród - Szombaton és vasárnap a Hungaroring ad otthont a FIA kamionos Európa-Bajnokság idei ötödik versenyhétvégéjének. A mezőnyben ott lesz a kétszeres Eb-győztes, címvédő szombathelyi pilóta, Kiss Nobert - aki merész terveket dédelget.

Tóth Gábor

A 2016-os kamionos Európa-bajnokság mezőnye járt már Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban, legutóbb pedig Németországban - az előző, az idei negyedik futamot július 1-3-án rendezték a Nürburgringen. Majd nyári pihenőre vonultak a csapatok, hogy aztán a hétvégén Magyarországon álljanak ismét csatasorba.

- A nyári pihenő főként munkával telt el - árulta el a német Tankpool24 istálló kétszeres Eb-győztes, címvédő szombathelyi pilótája, Kiss Norbert. - Magam is sokat készültem a magyarországi futamra, a szerelők pedig sokat dolgoztak a műhelyben. A hírek szerint sikerültek a fejlesztések, erősebb lett a Mercedes kamion motorja és jobb lett a futóműve is. A tesztek eredményei alapján például a kamion 20 méterrel előbb éri el a 160 km/órás sebességet, mint korábban. Ez szép teljesítmény, ami remélhetőleg minél jobb időeredményekben, és természetesen minél jobb helyezésekben mutatkozik majd meg. De azzal is tisztában vagyok, hogy az ellenfeleink is megpróbáltak fejleszteni - hamarosan kiderül, hogy ki dolgozott jobban

Kiss Nobert - aki nyáron szerződött a feltörekvő német Tankpool24 istállóhoz - az idei szezonban eddig három bronzérmet gyűjtött be, és egy futamgyőzelmet aratott. A kiegyensúlyozott teljesítményének, a sok pontszerző helyezésnek köszönhetően az összetett pontverseny előkelő negyedik helyéről várja a mogyoródi versenyhétvégét. Tehát - némi meglepetésre - versenyben van a dobogós helyezésekért.

- Nem beszélek mellé, hazai közönség előtt megpróbálok futamgyőzelmekért harcba szállni, a fejlesztések feljogosítanak a merész célokra - szögezte le Kiss Norbert. - Nagyon szeretek a Hungaroringen versenyezni, a magyar közönség mindig feldob. Ráadásul technikás a pálya, nem elég csak egy jó kamion, vezetni is tudni kell - ami fekszik nekünk. És azért viszonylag jól is ismerem a pályát. Nagyon várom már a versenyt!

Hungaroring, mentrend, szombat: szabadedzés (9.30), 1. időmérő (11.00), 1. verseny (13.45) - 11 kör/48,191 km, 2. verseny (15.45). Vasárnap: 2. időmérő (10.00), 3. verseny (14.10), 4. verseny (17.00).

A pontverseny élmezőnye: Adam Lacko (cseh) 197 pont, 2. Jochen Hahn (német) 197, 3. Rene Reinert (német) 118, 4. Kiss Norbert (magyar) 95, 5. Anthony Janiec (francia) 95.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!