Lóerő

2016.12.02. 16:20

A Mikulás is halad a korral - Napjaink ábrázolásai, ötletei modern színben tüntetik fel a puttonyost

Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas. A legendák szerint így nevezik azt a kilenc rénszarvast, amelyek húzzák a Mikulás csomagokkal teli szánját.

Kelemen Attila

Olykor még repülnek is a sötét éjszakában. Nos, a modern kor ajándék osztogatójánál bajban lennénk, ha a 625 lóerős verdánál minden egyes paripát meg kellene neveznünk.

Marcus Nieman, aki egy 2013-as McLaren 12C Spider volánja mögött viszi ki az ajándékokat.

Egy trabantos megoldás a 80-as évekből

De talán nem is ezért szeretjük a piros ruhást a jelenkor legújabb szuperverdáiban látni. Ugyan túl vagyunk már a gyerekkori ámulaton, de még valamelyest hiszünk benne, mint eszmében; ezért megpróbáljuk a magunk ízlésére formálni. És mivel nem tudunk csak úgy a városszéli szalonból beszerezni kilenc rénszarvast, ezért a saját autónkat nevezzük ki csodaszánnak. Míg az ötvenes és a hatvanas években - manapság már oldsmobilnak számító - kocsik mellett pózolt a Mikulás egyes képeslapokon, addig a nyolcvanas években - jobb híján - átpattant Trabantra. Napjainkban pedig már a sportautókban sem ritka látvány.

Patrick Hoenderkamp festményén egy klasszikus télapó Fotó: dailyrepublic, gunaxin, fineartamerica

Csak aztán - ha netalántán tilosban várakoznánk - ne lepődjünk meg, ha kapunk egy mikuláscsomagot a parkoló ellenőröktől!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!