Lóerő

2015.09.10. 15:56

Autókra vadásznak a hekkerek

Egységes kiberbiztonsági technológiai szabvány bevezetését sürgeti Gerhard Eschelbeck, a Google kiberbiztonsági és adatvédelmi igazgatója.

A háztartási eszközök és berendezések hálózatra kapcsolása, a dolgok internetének elterjedése korábban elképzelhetetlen biztonsági kockázatokat hordoz – mutatott rá a Google szakembere, hangsúlyozva, hogy manapság már nem elég az, hogy mindenki maga döntse el a gépe előtt, mi a biztonságos és mi nem, valamint mennyi energiát szán a veszélyek elhárítására fordítani.

Az egyik ilyen súlyos kockázati tényező maga az autó – mutatott rá -, ami manapság valójában már nem más, mint egy vezeték nélküli hálózatra kapcsolt nagy számítógép. Azt, hogy ez mekkora veszélyeket hordoz magában, alig néhány hete demonstrálták biztonsági szakértők egy autó távolról történt meghekkelésével.

A Google szakembere figyelmeztetett, hogy teljesen új kockázati tényezőként manapság már az állami kibertámadások veszélyével is számolni kell. Egyre gyakrabban tapasztalunk bizonyos államok támogatásával nagyon határozott céllal végrehajtott kibertámadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!