Lóerő

2014.07.28. 11:10

Az Eb-aranyra hajt Kiss Norbert

Remekül teljesít eddig a kamionos Európa-bajnokságban a szombathelyi pilóta, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Az Európa-bajnoki címre pályázó három vetélytárs. A dobogó tetején, középen Kiss Norbert, jobbról a spanyol Antonio Albacete, balról pedig a német Jochen Hahn. Egyikük Eb-t fog nyerni. Fotó: Oxxo Energy Truck Race Team

Rövid nyári pihenőjét tölti a 2014. évi kamionos Európa-bajnokság mezőnye. A sorozat egyetlen magyar csapata, az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert öt versenyhétvége (Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Ausztria, Németország) után az előkelő második helyről várja az Eb augusztus végi folytatását.

– Nagyon jól sikerült a bajnokság első fele, hiszen olyan pályákon szerepeltünk remekül, amelyeken az elmúlt években nem sok babér termett számunkra, sokáig vezettem is a pontversenyt – fogalmazott Kiss Norbert. – A kamion megbízható, ráadásul gyors, szinte minden versenyen dobogóra állhattam. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az Európa-bajnoki címre a pontversenyt vezető Albacete, a rangsorban harmadik Hahn, valamint jómagam vagyunk esélyesek. Azért mi hárman, mert csak mi mentünk pole pozíciót az időmérőkön, és csak mi nyertünk első futamos versenyt. Visszapillantva a mögöttünk hagyott futamokra egyetlen negatívumot említhetek: az utolsó, németországi versenyen igazságtalan bírói döntés miatt kaptam büntetést, ezáltal sok pontot buktam – természetesen Albacete volt a kedvezményezett fél. Tartok tőle, hogy ilyen esetek a jövőben is lesznek. A hátralévő négy versenyt magabiztosan várjuk, hiszen most jönnek azok a pályák, amelyek igazán fekszenek nekünk. Ha nem jön közbe technikai hiba, ha a versenybírák nem akarnak kitolni velünk, ha senki nem fogja összetörni a kamionunkat, akkor bizony reális esélyünk van a végső győzelemre. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy beteljesítsük az álmunkat. Ennek megfelelően csak néhány napot szusszantunk. Ugyanis a nyári szünetet is arra használjuk, hogy tökéletesítsük a kamiont. Rengeteg tapasztalat van mögöttünk, még mindig tudunk fejlődni. Nagyon várom már a folytatást!

Az Európa-bajnokság élmezőnye

Pilóták: 1. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 220 pont, 2. Kiss Norbert (magyar, MAN) 217, 3. Jochen Hahn (német, MAN) 209, 4. Adam Lacko (cseh, Renault) 163.

Csapat: 1. Truck Sport Lutz Bernau (MAN) 371 pont, 2 Buggyra Int. Racing System (Freightliner) 306, 3 Team Reinert Adventure (MAN) 297, 4 OXXO Energy Truck Race Team (MAN) 272.

A következő, 6. futam: augusztus 30., Most, Csehország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!