Lóerő

2010.12.15. 14:30

Az elpusztíthatatlan Toyota: robban, merül, kiég, zuhan és indul - az autók Chuck Norrisa

Elpusztíthatatlan autót keres? Esetleg sűrűn parkol robbantásra váró emeletes ház tetején, árterületen, lezuhanó lakókocsi alatt vagy bontógolyó árnyékában? Vegyen egy öreg Toyotát, a Top Gear műsorvezetői nem bírták kinyírni.

Garai Antal 'Atom'

Vannak legendásan strapabíró autók, ezek jellemzően valamely dzsipek, teherautók közül kerülnek ki. A "harminc éve napi használatban lévő és évente kétszer a hóban megpörgetett, továbbá "egyszer meg négyszeméllyel, Gorenjével osztrák hegyen négyesben felfele gyorsultunk" sztoris autókat most hagyjuk, az másik kategória. Vegyünk inkább a munkagépeket, az igavonókat, terepre valókat.

"Egy pick up mindent kibír." -szokták mondani - ez részben igaz. Kibírja a terepet, a sarat, az erdőt, a hétvégi telekre járást meg azt is, hogy ha csak díszből van és terep-tudnivalóit maximum egy padkára való felhajtáskor bizonyíthatja. Azért egy pick upból nem lesz dzsip, mint ahogy egy BMW X5-ösből sem Defender. A híres angol autós műsor, a Top Gear előszedett egy öreg Toyota pick upot és próbára tette annak tűréshatárát.

Egy rohadó régi pick up, ami neki megy a fának, rázuhan egy lakókocsi, kiég, elmerül a tengerben és még egy emeletes ház tetejéről lerobbantva is járóképes marad: na arra azt lehet mondani, hogy túlélő-autó - elpusztíthatatlan, az autók Chuck Norrisa. Hiszen megtörve, összezúzva, némi unszolásra a motor csak-csak beindul, s talán egy ilyen jellegű autónál ez az egyik legfontosabb dolog.

A második epizódban összefoglalják az első károkat, bemutatják, hogy felgyújtás után is működik a négykerekű, majd láthatjuk az emeletes házat, amelynek elhelyezik a tetején, mielőtt azt lerombolják robbantással.

És a nagy mutatvány: robbantás, zuhanás, s végül ami szinte hihetetlen, a sikeres indítás.

Ha Ön is hasonló megpróbáltatásoknak teszi ki autóját a hétköznapokon, akkor csak javasolni tudjuk, egy ilyen Toyota beszerzését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!