Lóerő

2015.07.16. 13:17

Bedőlnek a gépjármű-kereskedések?

Körkép – A Magyarországon működő több mint 12 ezer gépjármű-kereskedő közül éves átlagban csaknem 500 ellen indul felszámolási eljárás, ez az elmúlt 12 hónapban mintegy négyszázalékos bedőlési arányt jelentett.

Kelemen Attila

A legrosszabb helyzetben 2010-ben voltak a vasi gépjármű-kereskedők, akkor a csődbe jutott cégek aránya 5,8 százalék volt a Bisnode adatai alapján, miközben az országos átlag csak 3,2 százalékot tett ki. A gépjármű-kereskedelmi iparágban a számlák 69 százalékát fizetik ki időben, ami gyakorlatilag azonos az országos átlaggal. A fizetési késedelmek szintén a magyar átlag körül alakultak, az elmúlt évben átlagosan 16 napot csúsztak az autókereskedő cégek a fizetéssel. A gépjármű kereskedő szektorra jellemző fizetési határidők azonban rövidebbek, mivel a szállítók gyorsabb számlafizetést várnak az iparág szereplőitől, ami az iparággal szemben még mindig fennálló bizalmatlanságra utal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!