Lóerő

2014.10.16. 16:25

Benépesült a motocross pálya

Szentgotthárd - Örülhettek múlt szombaton az enduro motorozás szerelmesei, hiszen a legnyugatibb településre Magyarország Nemzetközi Enduro Cross bajnokságának 5. fordulója érkezett.

Markó Petra

Szentgotthárdon két éve van engedélyezett, hivatalos licenc-szel rendelkező motocross pálya, de ilyen nívós rendezvény még nem volt rajt korábban. Düh Imre, a szervező Gotthárd Racing Sport Egyesület vezetője elmondta: hogy a versenyt hagyományteremtő szándékkal rendezték meg. Hozzátette, hogy noha korábban nem volt ilyen verseny, de mind a rendező mind pedig a résztvevők elégedettek voltak a lebonyolítással

A szentgotthárdi terep abban különbözik az átlagos motocross pályáktól, hogy kiegészül egy enduro résszel, ahol a versenyzőknek extrém akadályokat kell leküzdeniük. A motorosoknak ezen az úgynevezett extrém utcán kell áthaladniuk, miközben sziklák, beton gyűrűk vagy éppen rönkök nehezítik a haladásukat. Ezen felül arra is figyelniük kell, hogy a lehető legjobb időt produkálják és a legjobb idővel érjenek célba.

A hétvégi program, melyen közel 100 induló volt ifjúsági és női futamokkal indult, majd őket követte az egy és két órás férfi futam. A megmérettetésen három szentgotthárdi versenyző is képviseltette magát.

A Gotthárd Racing Sport Egyesület versenyzője, Zsigovits Norbert kategóriájában a második helyen végzett a versenyen (Fotó: Bana Ferenc)

A helyi egyesület tagjai közül Erdei Bélának műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt, Lődör Szabolcs kategóriájában hatodikként ért célba Zsigovits Norbert pedig, akinek ez volt az első endurocross versenye, mindjárt a második helyet szerezte meg. Ő egyébként nem csak az első osztály legmagasabb kategóriájában szerepelt jól, hanem nevéhez fűződik a legjobb köridő is.

A visszajelzések alapján egy nehéz futam volt a szombati, hiszen 26 fokban, embert próbáló körülmények között kellett a versenyzőknek helytállniuk.

Az itt motorozó tagok nagyon örülnek annak, hogy lehetőségük van végre helyben is hobbijuknak hódolni valamint, hogy a kistérségben elindult egy kezdeményezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!