Lóerő

2014.11.27. 06:20

Bridgestone téli gumik: maximális biztonság télen is (x)

A Bridgestone, angol hangzása ellenére még véletlenül sem brit cég, hanem a messzi Japánig kell elutaznunk, ha meg szeretnénk látogatni a több mint 80 éves múltra visszatekintő gumigyár székhelyét.

Ugyanakkor, ha szerencsések vagyunk, és Magyarországon tett le minket a gólya, akkor elég Tatabányáig utaznunk, ahol a harmadik BIRD-technológiát alkalmazó gyárukat húzták fel a japánok. A BIRD nagyjából annyit tesz, hogy az abroncsgyártás során az alapanyag feldolgozástól kezdve egészen a végső ellenőrzésig minden automatikusan zajlik. Ez garantálja a Bridgestone abroncsok magas és egyenletes minőségét.

Bridgestone téli abroncsok: a biztonság, a megbízhatóság és a teljesítmény hírnökei

Az autogumiakcio.hu munkatársai jó néhány Bridgestone téli gumit teszteltek már, és eddig nem csalódtak a minőségükben. Nem véletlenül a Bridgestone a világ legnagyobb abroncsgyártója. Olyan patinás, nagynevű és múltú vállalatokat előznek meg, mint a Pirelli, a Continental vagy éppen az amerikai óriás, a Goodyear.

A Bridgestone szerint télen mindig téli gumival közlekedjünk

Persze, mit is mondjon egy abroncsgyár, gondolhatnánk, de az a helyzet, hogy a téli gumi tényleg életeket menthet. Másképp fogalmazva, a nyári gumi télen tragédiához vezethet. Ezért ajánlják a www.autogumiakcio.hu oldal szerkesztői a Bridgestone téli gumit.,

Alacsony hőmérsékleten, amikor a nappali középhőmérséklet már nem éri el hét fokot, a nyári gumi anyaga megkeményedik, és pillanatok alatt elveszti a tapadását. Hamarabb, mint azt az autóban ülők észlelnék. Ezért van annyi koccanásos baleset télen, és néha sajnos nagyon komoly közúti baleseteket is okoz ez a fajta felelőtlenség.

A téli garnitúrák ezzel szemben a hidegben is kiválóan teljesítenek rugalmasabb oldalfaluknak, nagyobb profilmélységüknek, és a futófelületüknek hála.

Rendszeresen ellenőrizzük az útviszonyokat

Amikor olyan terepre tévedünk, amely felett nem érezzük a kontrollt, mindig ellenőrizzük a kerekek tapadását. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, hogy miután meggyőződtünk arról, hogy nincsenek mögöttünk, határozottan rálépünk a fékre, és megfigyeljük, hogy mikor blokkolnak a kerekek. Így tudjuk a leggyorsabban megállapítani, hogy milyen tapadás áll a rendelkezésünkre.

Hosszabb utazás során ezt a tesztet – kiváltképp mostohább körülmények között - gyakran végezzük el, mert percről-perce változhatnak az útviszonyok.

Mindig legyen velünk egy gondosan összeválogatott segélycsomag

Az ördög sosem alszik, akkor sem, amikor úgy gondoljuk. Mindenki látott már pár perc alatt napsütésből, kegyetlen viharrá durvuló időjárást. Ahogyan sokunk alatt már az autó is romlott el. Ezért mindig legyen nálunk egy jól és biztonságosan zárható doboz, vagy zsák, amelyben a túléléshez szükséges kellékeket tároljuk.

A jelzőfény, a melegen tartó takarók, az étel (porlevesek, rágcsálnivaló), a főzőedény, evőeszközök, a melegítő, a sapka, a sál, a kesztyű, a gyógyszerek, a hólánc, a hólapát, a gyertya, a gyufa és a zseblámpa nagyon jól jöhet a bajban.

Nyáron is keletkezhetnek bonyodalmak, de az elmondható, hogy télen ennek az esélye sokkal nagyobb, és az ember ilyenkor – a hideg miatt -  védtelenebb is velük szemben.

Ezért fontos, hogy mindig téli gumival közlekedjünk. Mert így megnyugodhatunk, mert mi biztosan mindent megtettünk, a családunk, magunk és mások biztonságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!