Ezzel az autóval nem probléma a húsvéti nagybevásárlás, hamar odaérünk a boltnyitásra

2017. április 13., 19:00 szerző: VN-információ
komment
Idén márciusban mutatták be a Hum Ridernek nevezett járművet, amely valójában csupán egy marketingfogás. Ám annál érdekesebb megoldással látták el tervezői. Aki nem nagyon szíveli a forgalmi dugókat, annak különösen ajánlott. Húsvéti nagybevásárlás? Nem gond? Megőszülés nélkül, könnyedén megközelíthető vele a pláza.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Hum Ridert egy elektronikai cég megbízásából az A2Zfx névre keresztelt filmes effekteket készítő társaság álmodta meg. Ezt a rendkívüli járművet egy Jeep Grand Cherokee átalakításával készítették. Különlegessége a futóműveknél keresendő, ugyanis képes három méter magasságba megemelkedni, miközben a nyomtávja is jócskán kiszélesedik.

No de miért is volt szükség egy ilyen sajátos, figyelemfelkeltő megoldásra? A válasz pofonegyszerű: a dugóbiztos jármű így könnyedén ki tudja kerülni az előtte torlódó kocsisort. Pontosabban fölöttük halad el. Technikailag a kerekeket egy-egy teleszkópos felfüggesztéssel rögzítették. Ahhoz, hogy az autó fel tudja magát emelni, hozzávetőlegesen száz méter hidraulikacsövet építettek be. A hidraulikus pumpához szükséges áramot pedig gázhajtású generátorral oldották meg.

Tervezése során a mérnököknek arra is kellett ügyelniük, hogy a sofőrnek - a szokatlan helyzetéből adódóan - nem csupán előre, hátra és oldara kell tájékozódnia; hanem lefelé is. Azaz nem árt, ha a kocsisort felülről előzve a járgány vezetője tudja, hogy mi is történik odalenn. Ezt beépített kamerákkal oldották meg a konst-ruktőrök.

Ha valaki kedvet kapott, hogy beszerezzen egy ilyen csodamasinát; el kell, hogy szomorítsuk. Nem helyezik forgalomba!

VN-információ

2017. április 13., 19:00 szerző: VN-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...