Lóerő

2017.02.16. 19:09

Felébred téli álmából a száguldó cirkusz

Körkép - Lassacskán készülődhetnek a Forma-1 rajongók, hiszen az autóbemutatókkal hivatalosan is megkezdődik a 2017-es szezon. A csapatok installációit követően pedig már fel is bőgnek a motorok: kétszer négynapos előszezoni teszttel hozzák minél jobb formába autóikat a versenyzők.

Kelemen Attila

Mozgalmasnak ígérkezik a jövő hét, hiszen a Sauber csapat jóvoltából már hétfőn kezdetét veszi a 2017-es betontorpedók prezentálása. Ezt követően pedig nem telik el úgy nap, hogy ne ismerkedhetnénk meg egy-egy új versenygéppel. Ilyen tekintetben a két legmozgalmasabb napnak a péntek és a vasárnap ígérkezik, akkor öt csapat is lerántja leplét az új modelljéről. Talán a legnagyobb várakozás a világbajnok Mercedes bemutatóját előzi meg. Az ezüstnyilak három éve nem találtak legyőzőre.

A legfrissebb információk szerint a Williams az első előszezoni teszt nyitónapján tárja nyilvánosság elé az idei autóját; azaz február 27-én.

Az idei autók lassacskán átköltöznek a gyárakból a boxutcákba

Fotó: Tóth Zsombor

Ezt követőn négy napon át próbálgathatják - a tavalyihoz képest - szélesebb gumikkal ellátott autóikat a pilóták. A helyszín nem más,  mint  a  spanyol nagydíjnak is otthont adó Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ugyanott lesz a második - és egyben utolsó - négynapos  előszezoni teszt is, március 7. és 10. között.

 

 

Autóbemutatók

Február 20.                         Sauber

Február 21.                         Renault

Február 22.                         Force India

Február 23.                         Mercedes

Február 24.                         Ferrari

Február 24.                         McLaren

Február 26.                        Haas

Február 26.                         Toro Rosso

Február 26.                         Red Bull

Február 27.                         Williams

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!