Lóerő

2014.05.22. 16:05

Megelevenedett Ötvös Csöpi és Kardos doktor

Két Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr felidézte a klasszikus magyar filmet.

Kovács Erika

- Magával ragadott minket a nyolcvanas évek hangulata, különös tekintettel Ötvös Csöpi és Kardos doktor filmbeli balatoni nyomozásaira - így érvelt Dombovári Tamás és Fábián Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két rendőre, akik civilben, mint Ötvös Csöpi, azaz Bujtor István és Kardos doktor, alias Kern András, egy 27 éves, korabeli rendőrautóval jöttek el és elevenítették fel a filmben látott rendőri nyomozásokat. Dombovári Tamás tavaly vette a kerek lámpás Ladát, amit felújított, csütörtökön azzal jöttek Veszprémbe, majd mentek Füredre. Tökéletesen működött rajta a villogó, a sziréna, volt benne URH-adóvevő, korabeli gázsprés gumibot, és annak rendje-módja szerint RA kezdetű a rendszámtáblája. Az autót az útra szabályosan átalakították, érvényes rendszámmal, letakart villogóval jöttek.

Dombovári Tamás és Fábián Tamás Ötvös Csöpi, azaz Bujtor István, a színészlegenda szobra előtt Balatonfüreden. Felkeresték a nyolcvanas években készült film forgatási helyszíneit (Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!