Lóerő

2015.09.04. 16:04

Hazai pályán versenyezhet - A bajnok Kiss Norbert a Hungaroringen is jó eredményben bízik

Szombaton és vasárnap hazai pályán, a Hungaroringen versenyez a Kiss Nobert, a kamionos Európa-bajnokság címvédője, egyben listavezetője. A szombathelyi pilóta bízik a jó eredményben és a sok szurkolóban.

Tóth Gábor

Az Oxxo Racing -Axxyys Motorsport versenyzője, Kiss Norbert, a 2014-es esztendő Európa-bajnoka 2015-ben is remek szezont fut, sorra nyeri a futamokat, hat versenyhétvége után az összetett pontverseny élén áll, remekül halad a címvédés felé. A szombathelyi pilóta most hazai pályán, hazai közönség előtt tehet nagy lépést az áhított cél, a címvédés felé, ugyanis szombaton és vasárnap a Hungaroringen versenyez a kamionos Európa-bajnokság mezőnye 25 év szünet után tértek vissza a kamionok Magyarországra.

- Nagyon boldog vagyok, hogy vére hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezhetek - árulta el Kiss Norbert. - Érzem a felfokozott hangulatot, a média egyre erősödő érdeklődését, a barátok, a szurkolók szeretetét. Ami szerencsére nem nyomaszt. Ugyanúgy készültünk a magyar versenyre, mint ahogyan az előző hatra. Minden rendben van, az autó remekül működik. Tudom, hogy egy okos autózás is elég lenne tőlem. Bőven jó eredmény lenne, ha a legfőbb riválisaimat sikerülne magam mögött tartani, de szeretném kiszolgálni a közönséget, szeretnék időmérőt, futamot nyerni. Amire szerintem van is esélyem. Hiszen ismerem a pályát, sokat vezettem rajta, tudom hol kell előzni, hogyan kell védekezni, mire kell figyelni. A mezőny nagy rész még egyetlen kört sem ment a Hungaroringen, ami nagy előny számomra. Ráadásul pénteken szemerkélt az eső, lehet, hogy hétvégén is lesz csapadék, ami szintén megnehezíti a riválisok dolgát én szeretek esőben is vezetni. A magyar versennyel együtt már csak négy hétvége van hátra a 2015-ös szezonból, közel vagyunk a célhoz, bizakodó vagyok - zárta Kiss Norbert.

Kamionos Európa-bajnokság, 7. versenyhétvége, Hungaroring, menetrend, szombat: 9.30 9.50 szabadedzés, 11.00 11.20 időmérő, 13.40 14.10 első futam, 16.00 16.30 második futam. Vasárnap: 10.30 10.50 időmérő, 13.40 14.10 harmadik futam, 16.40 17.10 negyedik futam.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert (magyar MAN) 374 pont, 2. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 298, 3. Jochen Hahn (német, MAN) 275.

A következő, 8. verseny: szeptember 19 20., Zolder, Belgium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!