Lóerő

2015.03.12. 07:04

Kelendő a matrica

Csaknem 830 ezer megyei e-matricát vettek és 13 ezret váltottak vissza az autósok február végéig.

Kelemen Attila

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. tájékoztatása szerint akik januárban érvényes e-matrica nélkül közlekedtek díjköteles szakaszokon, de legkésőbb február 28-ig a jogosulatlan úthasználat helye szerinti megyei vagy éves országos matricát vásároltak, azoknak sem a pótdíjat, sem az 1470 forintos szolgáltatási díjat nem kellett megfizetniük.

A NUSZ azzal számol, hogy összesen mintegy 20 ezer megyei e-matrica válhatott feleslegessé, miután február 1-től egyes útszakaszok ismét díjmentesek lettek. A feleslegessé vált megyei e-matricák március 15-ig válthatók vissza.

A megvásárolt megyei e-matricák közül a legtöbb, 528 ezer Pest megyére érvényes. Fejér megyére 78 ezer, Győr-Moson-Sopronra 43 ezer, Heves megyére 33 ezer, Bács-Kiskunra pedig 26 ezer érvényes.

Az adatok szerint az idei év első két hónapjában összesen több mint 2,2 millió matricát adtak el, amelyből csaknem bruttó 20 milliárd forint folyt be. A tavalyi év hasonló időszakában 1,4 millió matrica kelt el, az értékesítés bruttó árbevétele 13,3 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!