Lóerő

2016.08.04. 16:25

Kiss Norbert a DTM-be tart?

Szombathely - A szombathelyi kamionversenyző egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát a Mercedesszel.

Varga András

A Forma-1-es Osztrák Nagydíj hétvégéjén még csak megemlítettük Norbit Toto Wolffnak, a Hungaroringen már beszélgettek is.

No de miről beszélgethettek? Megnyugtatunk mindenkit: a kamion kulcsát egyelőre nem kell messzire hajítania a szombathelyi pilótának, sőt, akár az is előfordulhat, hogy pont arra kéri a német cég, hogy az Actrosszal tartson bemutatót a túraautós közegben. Ez logisztikailag elég komoly mutatvány lenne, hiszen a magyar DTM-forduló szeptember 23. és 25. között lesz, míg Norbinak a FIA ETRC-ben (Kamion Európa-bajnokság) előtte egy héttel Zolderben, utána pedig Jaramában lesz versenye, ami egy mogyoródi kitérővel igencsak komoly feladat elé állítaná a Tankpool24 és Markus Bauer csapatát.

Kiss Norbert és az F1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff Fotó: Varga András

Az ötlet mindenképpen jó, hiszen láttunk már rá számtalan példát, hogy egy konszern felkérte a versenyzőit, hogy cseréljenek járművet egy-egy bemutató erejéig.

Feltehetően azonban itt nem erről lenne szó, és a fent említett okok miatt nehéz is lenne kivitelezni. Arról nem is beszélve, hogy egy hónappal előtte Norbi amúgy is főszereplője lesz a hazai kamionos futamnak, a kamion EB Fesztiválon augusztus 27-28-án.

Éppen ezért reálisabb elképzelés az, hogy Norbi lehetőséget kap arra, hogy bemutatót tartson a márka egy igazi, éles DTM-es autójával, akár oly módon is, hogy Ringtaxi jelleggel egy szurkolót is vihet magával.

Nem példa nélküli ez a magyar autósport történelmében, hiszen 1987-ben Kesjár Csaba kapott lehetőséget a Zakspeed Forma-1-es autójával, hogy a tomboló magyar közönség szeme láttára magyar versenyzőként megtehesse első köreit a királykategóriában. Rá két évtizedre pedig Baumgartner Zsolt járt hasonló cipőben, ám ő a Jordan autóját kormányozhatta.

Ezúttal a túraautózás legerősebb kategóriájában mutatkozhat be egy magyar pilóta, akár - ilyen formán - félhivatalosan is, és akár az is lehet, hogy ez egy hosszú közös útnak csupán a kezdete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!