Lóerő

2017.04.05. 18:01

Nagyágyúk jönnek a Nagy Futamra - Bottas és Ricciardo Budapest utcáin száguldozik

Múlt héten vált hivatalossá, hogy két különböző Forma-1-es versenygép is száguldozni fog május elsején Budapest szívében. Ráadásul két aktív F1-es pilóta mutatványát is megcsodálhatja testközelből a nagyérdemű.

Kelemen Attila

A Nagy Futam évről évre megdobogtatja a benzingőzös események szerelmeseinek szívét. Nem vitás, hogy minden évben ez az egyik legnagyobb motorsportünnep Magyarországon. Hogy az előző évekhez hasonlóan idén is méltó legyen a nevéhez a nagyszabású rendezvény, két Forma-1-es pilótát is vendégül lát Budapest. A világbajnoki címvédő Mercedes Valtteri Bottast, a hazánkban igencsak népszerű Red Bull Racing pedig Daniel Ricciardót engedte el egy kis utcai száguldásra. Senki sem fog lemaradni a két nagyágyú produkciójáról, hiszen mindkét pilóta kétszer bemutatózik a Városháza park - Andrássy út - Oktogon útvonalon, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután.

A Red Bull nem első alkalommal engedi Budapestre száguldozni pilótáit. Ezúttal Ricciardón a sor Fotó: VN-Archívum

Daniel Ricciardo számára nem lesz ismeretlen az esemény, hiszen 2014-ben már volt szerencséje ilyen módon közel kerülni a magyar rajongókhoz.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Futam május 1-jén 10 órakor kezdődik, és 16.30-ig tart. A Forma-1-es versenygépek mellett, rali- és túraautókat, versenymotorokat és versenykamionokat is megcsodálhatnak a nézők Budapest szívében.

Míg a rakpartok környékén a modern versenyautóké a főszerep, a levegőben klasszikus légi járművek kerülnek a figyelem középpontjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!