Lóerő

2015.09.07. 11:19

Parádé a hazai versenyen - Kiss Norbert két időmérőt, két futamot nyert, kétszer dobogóra állt

Remekül teljesített a kamionos Európa-bajnokság 7. versenyhétvégéjén, a Hungaroringen Kiss Norbert: négy futamból kettőt megnyert, a másik kettőn dobogón állt.

Tóth Gábor

Huszonöt év után tért vissza a kamionos Európa-bajnokság mezőnye Magyarországra, a Hungaroringre. A hazai futamoknak a regnáló Európa-bajnok, Kiss Norbert magasan a tabella élén állva futott neki.

Esővel indult a szombati nap a Hungaroringen, de a futamok már száraz pályán zajlottak. Az Oxxo Racing-Axxyyss Motorsport szombathelyi pilótája megnyerte az időmérőt, majd az első rajtkockából indulva magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a hazai közönség elképesztő szurkolást produkált, és ez jellemző volt a folytatásban is. A dobogóra két nagy rivális, a cseh Adam Lacko és német Jochen Hahn állhatott fel. A második futamnak a fordított rajtsorrend miatt nyolcadik helyről vágott neki. A rajtnál ütköztek előtte, ami miatt visszaesett pár helyet, de hamar felzárkózott, sikerült többet előznie. Aztán az előtte haladó Lacko kamionja leállt, és beterítette olajjal a pályát, az Oxxo kamionját. Norbi ezek után félig-meddig emlékezetből ment a pályán, mert csak keveset látott ki az olajos szélvédőn, de így is felküzdötte magát a harmadik helyre.

Vasárnapra sem változtak az erőviszonyok: Kiss Nobert megnyerte az időmérőt, a pole pozícióból kezdhette az első futamot. Adam Lacko kamionja néhány kör után kigyulladt, leintették a futamot, amíg eloltották, majd levontatták a pályáról. A közjáték nem zavarta meg a szombathelyi pilótát, elhozta a második rajtot is, és ismét nagy előnnyel nyert ezúttal Hahn futott be a második helyre. A legharcosabbra a hétvége utolsó futama sikeredett: Norbi a nyolcadik helyről indulva, kihasználva a pályaismeretét, sorra előzte meg riválisait, meg sem állt a dobogó második fokáig.

Kiss Norbert a szezon legfontosabb versenyhétvégéjén remekül teljesített a fantasztikus közönség előtt, négy futamból kettőt megnyert, a másik kettőn dobogón állt. Előnye már 119 pont a tabella élén három versennyel a zárás előtt.

- Elképesztő volt a hangulat egész hétvégén fogalmazott Kiss Norbert. Nem is tudom elmondani, hogy mennyire jól éreztem magam, köszönöm a hatalmas biztatást, szurkolást és szeretetet, ezt a hétvégét soha nem fogom elfelejteni. Az autó tökéletesen működött, óriási az előnyünk a bajnokságban, de a legfontosabb az volt, hogy a hazai közönségnek megmutassuk a truck race igazi arcát. Azt gondolom, ez sikerült is!

A pontverseny állása: 1. Kiss Norbert (magyar) 441 pont, 2. Jochen Hahn (német) 322, 3. Adam Lacko (cseh) 321. Következik: szeptember 19 20., Zolder, Belgium.

A Hungaroring Sport Zrt. tájékoztatása szerint szombaton 10 ezer, vasárnap pedig 22 ezer néző látogatott ki a mogyoródi pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!